Dolar 33,7471
Euro 37,4458
Altın 2.718,17
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 32°C

Windows 11’in görev çubuğuna çok sağlam güncelleme geliyor

Microsoft nihayet Windows 11’in görev çubuğundaki bazı büyük değişiklikleri onayladı. İşte görev çubuğuna gelecek yenilikler.

Windows 11’in görev çubuğuna çok sağlam güncelleme geliyor
15 Temmuz 2024 13:36
76

Son aylarda Microsoft’un meraklı takipçileri Windows 11 önizleme sürümlerindeki gizli detayları ortaya çıkarmakla meşguldü ve bu değişikliklerden bazıları nihayet resmiyet kazandı.

Artık resmileşen detaylara bakılırsa, Microsoft görev çubuğunu ve bildirim alanını çok daha basit hale getirmek istiyor.

Şirket sadece sistem saati, kısaltılmış tarih ve bildirim zilinin olmadığı yeni bir düzen deniyor. Bu yeni düzen ilk kez geçen ay fark edilmişti ve şimdi resmiyet kazandı. Ancak elbette Microsoft, bu değişikliklerin herkes tarafından tercih edilmeyebileceğinin farkında, bu nedenle eski ayarlara geri dönmenize de izin veriyor.

Görev çubuğu animasyonu

Bir diğer yenilik ise görev çubuğu animasyonunun geri dönmesi. Şimdi, imleci çalışan bir uygulamanın üzerine getirdiğinizde, küçük resminin minik bir animasyonla göründüğünü göreceksiniz.

Ayrıca, görev çubuğu artık daha iyi klavye navigasyonunu destekliyor. Görev çubuğuna odaklanmak için Win + T tuşlarına bastıktan sonra, adı o harfle başlayan ilk uygulamayı değiştirmek veya çalıştırmak için bir harfe basabilirsiniz. Örneğin, Win + T tuşlarına bastıktan sonra Excel’i başlatmak için E tuşuna basmanız yeterli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.