Dolar 33,7729
Euro 37,4568
Altın 2.714,57
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Trump’n suikastçisi kötü nişancı olduğu için lise tüfek takımına alınmamış

Donald Trump’ı vuran 20 yaşındaki suikastçı Thomas Matthew Crooks’un, bir zamanlar lisedeki tüfek kulübüne kabul edilmediği ve tehlikeli biri olarak görüldüğü ortaya çıktı.

Trump’n suikastçisi kötü nişancı olduğu için lise tüfek takımına alınmamış
15 Temmuz 2024 15:08
26

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen şüpheli Thomas Matthew Crooks hakkında şoke eden detaylar ortaya çıktı.

Donald Trump’ı vuran 20 yaşındaki suikastçı Thomas Matthew Crooks’un, kötü bir nişancı olduğu için lisedeki tüfek kulübüne kabul edilmediği ve tehlikeli biri olarak görüldüğü öğrenildi.

Thomas, Cumartesi günü saat 18.15’te  Pensilvanya’nın Butler kentindeki miting alanına 125 metre uzaklıktaki bir çatıdan AR tipi tüfekle eski başkana ateş açmıştı.

KÖTÜ ATIŞLARI SEBEBİYLE TAKIMA KABUL EDİLMEDİ

Okulda Crooks’un birkaç yıl gerisinde olan ve takımın şu anki kaptanı olan Frederick Mach, Crooks’un okulun tüfek takımına girmeye çalıştığını ancak kötü bir nişancı olduğu için seçilmediğini söyledi. 

Crooks’un seçmelere katıldığı dönemde ekibin bir üyesi olan Jonathan Myers, o dönemde Crooks’ta uğursuz bir şeyler olduğunu söyledi.

Myers, ABC News’e yaptığı açıklamada, Takıma giremedi, aynı zamanda çok kötü bir şutör olduğu için tehlikeli olarak değerlendirildiği için geri dönmemesi istendi.” dedi . 

Sınıf arkadaşı Jameson Murphy ise şunları söyledi: “Denedi… ve o kadar komik derecede kötü bir nişancıydı ki takıma giremedi ve ilk günün sonunda ayrıldı”

Murphy, New York Post’a yaptığı açıklamada, Crooks’un bir keresinde hedefi yaklaşık 6 metre ıskalayan bir atış yaptığını söyledi.  



ATEŞLİ SİLAHLARLA İLGİLİ UYGUNSUZ ŞAKALAR YAPIYORDU

Sınıf arkadaşlarından biri, “Thomas’ın söylediği birkaç şeyi ve diğer insanlarla nasıl etkileşim kurduğunu fark ettik… Biraz endişe verici şeyler söyledi,” ifadelerini kullanıyor.

“Okul ortamında ateşli silahların bulunması ile ilgili uygun olmayacak şakalar yapıyordu”



POLİS ÖNCEDEN GÖRMÜŞ

Crooks’un saldırıdan önce polisle karşılaştığı ancak polisin saldırganı durdurmada yetersiz kaldığı öğrenilmişti.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan ismini vermek istemeyen iki polis, suikast girişiminden kısa bir süre önce, mitinge katılanların yakındaki bir binanın çatısına tırmanan bir kişiyi fark ettiklerini ve yerel polisi uyardıklarını ifade etti.

İki polis, polis yetkilisinin çatıya tırmanırken şüpheli ile karşılaştığını, şüphelinin hızla Trump’a doğru bir el ateş ettiğini ve hemen ardından keskin nişancılar tarafından vurulduğunu belirtti.

TRUMP’A SUİKAST GİRİŞİMİ

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya’daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı.

FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.