Dolar 33,7792
Euro 37,4698
Altın 2.719,55
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C

PS5 vs PS5 Slim: Farkları Ne? Hangisini satın almalısınız?

Fiyatı ve teknik özellikleriyle farklılıklar gösteren PS5 ve PS5 Slim arasında kararsız kaldıysanız, bu bilgiler işinize yarayabilir.

PS5 vs PS5 Slim: Farkları Ne? Hangisini satın almalısınız?
15 Temmuz 2024 13:53
143

Hatırlayacağınız üzere PS5, piyasaya ilk çıktığında tasarımıyla büyük bir tartışma yaratmıştı: Buna karşın, aradan geçen yıllar sonrasında yavaş yavaş gözlerin alıştığı tasarım, yeni dönemde piyasaya sürülen PS5 Slim ile iyiden iyiye kabul gördü. Bu iki cihaz arasında gidip gelenler için yardımcı olabilecek detaylara değiniyoruz.

PS5 vs. PS5 Slim: Depolamada küçük bir artış…

Geçmişteki PS4 Pro gibi orta dönem güncellemelerinden farklı olarak, PS5 Slim mevcut modele ek bir seçenek olmaktan çok, tamamen PS5’in yerini almaya hazırlanıyor.

PS4 Pro gibi orta dönem güncellemelerinden farklı olarak, PS5 Slim mevcut modele ek bir seçenek olmaktan çok, onun yerini alacak gibi görünüyor. Slim model, işlemci veya RAM gibi temel özelliklerde bir yükseltme sunmuyor, ancak depolama alanında küçük bir artış var. Orijinal PS5 825 GB dahili depolama alanına sahipken, PS5 Slim bunu tam 1 TB’a çıkarıyor.

PS5 vs. PS5 Slim: Boyutlar

PS5 ile PS5 Slim arasındaki en büyük fark boyutlarında. Orijinal PS5, şimdiye kadar üretilmiş en büyük konsollardan biriydi. Bu nedenle, boyutlarından birkaç milimetre bile kısaltılması önemli bir avantaj olarak göze çarpıyor.

ModelYükseklikDerinlikGenişlik
PS5 (Diskli)390 mm260 mm104 mm
PS5 (Dijital)390 mm260 mm92 mm
PS5 Slim (Diskli)358 mm216 mm96 mm
PS5 Slim (Dijital)358 mm216 mm80 mm

Yukarıdaki tablodan da görebileceğiniz üzere, eğer PS5 modelinizin daha az yer kaplamasını ve daha kompakt bir yapıda olmasını istiyorsanız, bununla birlikte fiziksel medyalarla da işiniz yoksa PS5 Slim (Dijital) versiyonu sizin için en mantıklı seçenek gibi görünüyor. Nitekim cihazın Blu-Ray girişinin olmaması, uzun süredir beklenen fiziksel yapısına kavuşmasını sağladı.

Boyut ve fiyat dışında, dikkat çeken birkaç küçük değişiklik var. Kapak panelleri artık iki parça yerine dört parçaya bölünmüş durumda. Disk sürücüsü, Sony PS5 Slim’i orijinalinden daha dengesiz hale getiriyor, bu yüzden artık konsolu yatay konumda kullanmak için ek bir aksesuar satın almanız gerekiyor.

Dikey konumda kullanmak isteyenler için dikey stand artık 30 dolara ayrıca satılıyor. Bu standın Türkiye fiyatı şu an için 1400 TL civarında…

Şartlar bu durumdayken, PS5’ten PS5 Slim’e geçmek için şu an acele etmenize gerek yok diyebiliriz. Ancak uzun vadede cihaz zaten PS5’in yerini alacağı için, yeni konsol almak istiyorsanız da bir süre beklemeniz cebiniz için daha uygun olabilir.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.