Dolar 33,7821
Euro 37,4729
Altın 2.718,82
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C

NVIDIA’nın Piyasaya Sürmediği Bir RTX 4070 Modeli Ortaya Çıktı: Uygun Fiyatlı Olacaktı

NVIDIA’nın hiçbir zaman piyasaya sürmediği GeForce RTX 4070 ekran kartı ortaya çıktı. Bu ekran kartı, uygun fiyatlı bir RTX 4070 SUPER olacakmış gibi görünüyor.

NVIDIA’nın Piyasaya Sürmediği Bir RTX 4070 Modeli Ortaya Çıktı: Uygun Fiyatlı Olacaktı
15 Temmuz 2024 13:50
85

GPU sektörünün bir numaralı ismi NVIDIA ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirketin piyasaya sürmediği bir GeForce RTX 4070 modeli, Çinli kaynaklar aracılığıyla ifşa edildi. Peki NVIDIA’nın piyasaya sürmediği ekran kartı, hangi özelliklere sahip?

Paylaşılan bilgilere göre piyasaya sürülmemiş NVIDIA GeForce RTX 4070, 10 GB VRAM kapasitesine sahip. AD104-275 GPU’dan güç alan ekran kartının çalışma frekansı ise 2355-2520 MHz olarak açıklandı. Piyasaya sürülmeyen kart, tahminlere göre NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER‘e benzer olacaktı.

Kartın mekanik bölümü böyle görünüyor

Piyasaya sürülmeyen kart GeForce RTX 4070 SUPER’e benzerlik gösterse de sunduğu güç açısından biraz daha düşük kalıyor. Anlaşılan o ki NVIDIA, nispeten uygun fiyatlı bir RTX 4070 üretmek istedi ancak arka planda her ne oldu ise sonradan bu plandan vazgeçti. Bu arada; Çinli kaynaklara göre söz konusu ekran kartı, bir gün piyasaya sürülmeyecek.

Ekran kartının GPU-Z üzerindeki verileri:

NVIDIA cephesinde piyasaya sürülmemiş bir ekran kartının ifşa olması, çok da şaşırdığımız bir durum değil. Zira şirket, ekran kartlarını piyasaya sürmeden önce farklı farklı konfigürasyonlar oluşturuyor ve sonraki aşamada da bu konfigürasyonları iş ortaklarına gönderiyor. Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda da nihai modeller belirleniyor. İfşa olan model, NVIDIA’nın iş ortakları tarafından kabul görmemiş gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.