Dolar 33,7475
Euro 37,4475
Altın 2.716,61
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 32°C

NVIDIA, SK Hynix ve TSMC Yeni Nesil Yapay Zeka İçin Güçlerini Birleştirecek

SK Hynix, TSMC ve NVIDIA, gelecek nesil yapay zeka standartları için GPU ve HBM4 gelişimini hızlandırmak amacıyla güçlerini birleştiriyor. Üçlü ittifak, HBM4 gibi yeni nesil teknolojilerle yapay zeka pazarlarından daha fazla pay almayı hedefliyor …

NVIDIA, SK Hynix ve TSMC Yeni Nesil Yapay Zeka İçin Güçlerini Birleştirecek
15 Temmuz 2024 10:50
43

SK Hynix, TSMC ve NVIDIA, gelecek nesil yapay zeka standartları için GPU ve HBM4 gelişimini hızlandırmak amacıyla güçlerini birleştiriyor. Üçlü ittifak, HBM4 gibi yeni nesil teknolojilerle yapay zeka pazarlarından daha fazla pay almayı hedefliyor.

Yarı iletken sektörünün CES’i olarak kabul edilen SEMICON etkinliğinde SK Hynix ve TSMC gibi dev şirketler gelecek planlarını açıklayacak. Bu yıl etkinlik NVIDIA CEO’su Jensen Huang, SK Hynix Başkanı Kim Joo-sun ve diğer üst düzey yöneticilerin katılımıyla her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Etkinliğin odak noktası ise, yapay zeka performansında çığır açması beklenen yeni nesil HBM4 bellek teknolojisi olacak.

HBM4 belleklerin gelişi, yapay zeka sektörü için büyük bir dönüm noktası olacak. Günümüzde gelişmiş bellek yongaları, GPU gibi işlemcilere CoWoS gibi paketleme teknolojileriyle bağlanıyor. Ancak bu yöntem performans ve verimlilik açısından her zaman en ideal sonucu vermeyebiliyor. SK Hynix, daha önce bellek ve mantık yongalarını tek bir paket halinde birleştirmeyi planladığını açıklamıştı. Bu sayede paketleme teknolojisine olan ihtiyaç ortadan kalkacak ve yongaların birbirine daha yakın olması sağlanarak daha yüksek performans ve verimlilik elde edilebilecek.

İşte bu noktada SK Hynix’in oluşturduğu üçlü ittifak devreye giriyor. Bu ittifak çerçevesinde, TSMC yarı iletken üretimini, NVIDIA ürün tasarımını üstlenecek ve ortaya çığır açıcı bir ürün çıkması sağlanacak.

SK Hynix’in HBM4 belleği nasıl uygulayacağı henüz netlik kazanmasa da, TSMC ve NVIDIA gibi iki dev iş ortağının katılımı ile beklentiler yüksek. SEMICON etkinliği, hem bu yeni teknolojinin detayları hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayacak hem de ittifakın gücünü gözler önüne serecek. Bu ortaklık aynı zamanda üç şirketin yapay zeka pazarındaki liderlik iddiasının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Sektör yetkilileri ittifakın ürününün 2026’da hazır olmasını bekliyor. Bu tarih aynı zamanda NVIDIA’nın yeni nesil Rubin mimarisi ile örtüşüyor. Bu da bize yeni nesil yapay zeka sistemlerinin ne kadar güçlü olacağı konusunda ipuçları veriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.