Dolar 33,7484
Euro 37,4401
Altın 2.716,88
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 32°C

Meta, Donald Trump’ın Facebook ve Instagram kısıtlamalarını kaldırdı

ABD’de 2024 seçimleri yaklaşırken Meta, Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarındaki kısıtlamaları kaldırma kararı aldı.

Meta, Donald Trump’ın Facebook ve Instagram kısıtlamalarını kaldırdı
15 Temmuz 2024 13:23
64

Meta, ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarındaki kısıtlamaları kaldırdığını duyurdu.

Meta’nın bu kararının ardından Trump, platformlarda yeniden aktif olabilecek ve milyonlarca kişiye ulaşabilecek.

Trump’ın sosyal medya hesapları, 2021 yılındaki olaylar ve topluluk kurallarına aykırı davranışlar nedeniyle kapatılmış, ardından kısıtlamalar ile birlikte yeniden açılmıştı.

Meta’dan açıklama

Konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yayınlayan Meta, “Amerikan halkının başkan adaylarını aynı temelde duyabilmesi gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Trump’ı eleştirenler, bu kararın yanlış bilgilendirme, şiddet ve kışkırtma artışına yol açabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Biden tarafı kararı eleştirdi

Biden tarafı ise Meta’nın kararını “sorumsuz bir karar” olarak nitelendirdi.

Biden’ın kampanya ekibinin açıklamasında, kararın “güvenliğe ve demokrasiye doğrudan bir saldırı teşkil ettiği” vurgusu yapıldı.

Kampanya sözcüsü Charles Kretchmer Lutvak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Trump’a erişimini geri vermek, arabanızı kalabalığın içine ya da uçurumdan aşağı süreceğini bildiğiniz birine araba anahtarlarınızı vermek gibidir.

Meta platformlarının yanı sıra Twitter (şimdi X), Snapchat ve YouTube gibi diğer büyük sosyal medya şirketleri de 6 Ocak saldırısıyla ilgili çevrimiçi faaliyetleri nedeniyle Trump’a yasak getirmişti.

Elon Musk’ın 2022’de şirketi satın almasıyla geçen yıl eski başkanın X’e geri dönmesine izin verilmişti, ancak Trump henüz bir tweet atmadı.

Trump, Mart 2023’te YouTube’a geri dönse de Snapchat platformunda hala yasaklı görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.