Dolar 33,9117
Euro 37,7986
Altın 2.740,74
BİST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 31°C

MediaTek, ARM Mimarisine Dayanan AI Sunucu Yongalarını Tanıtabilir

MediaTek, ARM mimarisine ve TSMC’nin 3nm üretim sürecine dayanan kendi yapay zeka sunucu yongalarını geliştirerek, AI pazarında iddialı bir girişime imza atmaya hazırlanıyor. Daha önce NVIDIA ile iş birliği içinde AI PC segmentine yönelik bir yonga …

MediaTek, ARM Mimarisine Dayanan AI Sunucu Yongalarını Tanıtabilir
15 Temmuz 2024 18:50
32

MediaTek, ARM mimarisine ve TSMC’nin 3nm üretim sürecine dayanan kendi yapay zeka sunucu yongalarını geliştirerek, AI pazarında iddialı bir girişime imza atmaya hazırlanıyor.

Daha önce NVIDIA ile iş birliği içinde AI PC segmentine yönelik bir yonga geliştirdiği konuşulan MediaTek, şimdi de TSMC ve ARM ile güçlerini birleştirerek profesyonel AI pazarında kendine yer edinmeyi hedefliyor.

Taiwan Economic Daily’nin haberine göre MediaTek, ARM tabanlı bir mimariye sahip olacak AI sunucu yongalarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu hamle MediaTek’i ARM platformunu kullanan ilk AI sunucu yongası sağlayıcılarından biri yapma potansiyeli taşıyor. MediaTek’in bu yongaları TSMC’nin 3nm üretim süreciyle üreteceği belirtiliyor.

MediaTek, NVIDIA gibi devlerin hakim olduğu üst segment pazar yerine hızla büyüyen orta ve alt performans seviyesindeki talebe odaklanmayı planlıyor. Bu segment özellikle NVIDIA’nın yüksek maliyetli çözümlerine ihtiyaç duymayan girişimler ve daha küçük şirketler için cazip bir seçenek oluşturuyor. MediaTek, düşük güç tüketimi sunan mimarisiyle Microsoft, Google ve Meta gibi bulut hizmeti sağlayıcılarının (CSP) dikkatini çekmeyi hedefliyor.

MediaTek’in AI sunucu yongalarının 2025’in ilk yarısında “tape out” aşamasına gelmesi ve 2024’ün ikinci yarısında da sınırlı sayıda üretime başlanması bekleniyor. Kitle üretiminin ise 2026’da başlaması planlanıyor. Henüz somut bir AI ürünü piyasaya sürmeyen MediaTek, attığı bu adımla birlikte sektörde önemli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.