Dolar 33,7526
Euro 37,4372
Altın 2.717,93
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 32°C

Infinix Gibi Markalarla Bilinen Telefon Üreticisi Transsion, Qualcomm Tarafından Dava Edildi

Dünyanın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi olan Transsion, genellikle Infinix gibi alt segment markalarıyla biliniyor. Şimdiye kadar cihazlarında hiç Snapdragon işlemci kullanmayan Çinli firma kendini, Qualcomm ile beklenmedik bir patent …

Infinix Gibi Markalarla Bilinen Telefon Üreticisi Transsion, Qualcomm Tarafından Dava Edildi
15 Temmuz 2024 13:06
76

Dünyanın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi olan Transsion, genellikle Infinix gibi alt segment markalarıyla biliniyor. Şimdiye kadar cihazlarında hiç Snapdragon işlemci kullanmayan Çinli firma kendini, Qualcomm ile beklenmedik bir patent tartışmasının ortasında buldu. Qualcomm, Transsion’u bir değil dört adet önemsiz patenti ihlal etmekle suçluyor.

Alınan bilgilere göre Qualcomm, Transsion’a karşı Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde dava açtı. San Diego merkezli şirket, akıllı telefon üreticisini Qualcomm tarafından patentlenen çeşitli mobil teknolojileri ihlal etmekle suçluyor. Bu dava Transsion’un patent ihlali nedeniyle yargılandığı ilk dava olarak kayıtlara geçiyor. Davada Qualcomm’un temel hedefi büyük olasılıkla Transsion’dan lisans ücretleri talep etmek.

Şu anda Transsion’un Qualcomm’a ne kadar borçlu olduğu bilinmiyor. Çinli şirket cihazlarında bugüne kadar hep MediaTek işlemciler kullandı ve Hindistan’daki giriş seviyesi pazarına hükmetmeyi hedefleyerek Tecno Mobile ve Infinix gibi markalarla ortaklık kurdu. Transsion’un bu kadar büyüdüğünü gören Qualcomm, muhtemelen şirketi mahkemeye vermek ve milyonlarca dolarlık lisans ücretini ödemeye zorlamak için fırsattan istifade etmeye çalışıyor.

Transsion’un yalnızca MediaTek işlemcilerini kullanması Qualcomm’un bu mücadeleyi kazanmasını zorlaştırabilir. En pahalı telefonları olan Tecno Phantom V Fold’da bile Dimensity 9000+ işlemcisini kullanan Transsion, Qualcomm’un lisans ücretleri talep etmesini zorlaştırabilir. Ancak MediaTek’in işlemcilerinin de aynı teknolojiyi kullandığı kanıtlanırsa Transsion ödeme yapmak zorunda kalabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.