Dolar 33,8956
Euro 37,7837
Altın 2.743,93
BİST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Google, Wiz Adlı Siber Güvenlik Girişimini 23 Milyar Dolara Satın Alabilir

Google’ın ana şirketi Alphabet yakında şimdiye kadarki en büyük satın alımını gerçekleştirebilir. The Wall Street Journal’ın haberine göre Google, bir siber güvenlik girişimi olan Wiz’i 23 milyar dolara satın almak için temaslarda bulunuyor. Wiz …

Google, Wiz Adlı Siber Güvenlik Girişimini 23 Milyar Dolara Satın Alabilir
15 Temmuz 2024 18:20
39

Google’ın ana şirketi Alphabet yakında şimdiye kadarki en büyük satın alımını gerçekleştirebilir. The Wall Street Journal’ın haberine göre Google, bir siber güvenlik girişimi olan Wiz’i 23 milyar dolara satın almak için temaslarda bulunuyor.

Wiz, 2020 yılında çıkış yaptı. Şirket, bulut sistemlerini koruma konusunda uzmanlaştı ve Microsoft da dahil olmak üzere birçok şirkette güvenlik kusurları tespit etti. Mayıs 2023’te Wiz, Microsoft’un arama motoru Bing’de bilgisayar korsanlarının sadece motordan kişisel bilgiler almasına değil, aynı zamanda arama sonuçlarını değiştirmesine de olanak tanıyan bir kusur bulduğunu açıkladı.

Wiz, kuruluşundan bu yana çeşitli yatırımcı ve şirketlerden toplam 1,9 milyar dolar topladı. Mayıs ayında şirketin değerinin 12 milyar dolar olduğu ve halka arz sürecinin başlatılmak istendiği ortaya çıktı.

Google, Wiz’i satın alırsa, bu, 2012 yılında Motorola Mobility’yi satın almak için yaptığı 12,5 milyar dolarlık anlaşmayı aşmış olacak. Wiz’in satın alınmasına yönelik bir anlaşma, ABD ve diğer yerlerdeki antitröst düzenleyicilerinin en azından bir miktar dikkatini çekecektir ancak bu kurumların Google’ın şirketi satın almasını engellemeye çalışıp çalışmayacağını zaman gösterecek.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.