Dolar 33,7740
Euro 37,4592
Altın 2.716,06
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Goldman Sachs İkinci Çeyrek Kâr Tahminlerini Aştı

Goldman Sachs İkinci Çeyrek Kâr Tahminlerini Aştı

Goldman Sachs İkinci Çeyrek Kâr Tahminlerini Aştı
15 Temmuz 2024 15:20
36

Goldman Sachs (GS), hisse başına kazanç (EPS) ve gelirin beklentileri aşmasıyla analistlerin tahminlerinden daha iyi olan ikinci çeyrek mali sonuçlarını bildirdi.

Şirket, ortalama analist tahmini olan 8,36 $’dan 0,26 $ daha fazla olan 8,62 $’lık bir EPS açıkladı. Çeyrek geliri de 12,35 milyar dolar beklentisine kıyasla 12,73 milyar dolar ile tahminlerin üzerinde gerçekleşti.

Firmanın ikinci çeyrek geliri bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla %17 artış göstererek bir yıllık dönemde güçlü bir büyümeye işaret etti. Bu artış temel olarak Küresel Bankacılık ve Piyasalar bölümü ile Varlık ve Servet Yönetimi bölümündeki önemli performanstan kaynaklanmış olup, sonuncusu bugüne kadarki en yüksek çeyreklik yönetim ve diğer ücretleri elde etmiştir.

Buna ek olarak, şirket tarafından yönetilen ve denetlenen varlıkların toplam değeri çeyrek boyunca 86 milyar dolar artarak 2,93 trilyon dolar ile yeni bir zirveye ulaştı.

İcra Kurulu Başkanı David Solomon finansal sonuçlardan memnuniyet duyduğunu ifade ederek önemli alanlardaki kayda değer genişlemeye ve firmanın “Tek Goldman Sachs” olarak bilinen entegre stratejisinin başarılı bir şekilde uygulanmasına işaret etti.

Solomon açıklamasında, piyasadaki zorluklara ve kademeli iyileşmelere rağmen firmanın müşterileriyle ilişkilerini güçlendirmek için kapsamlı hizmet yelpazesini kullanmadaki başarısına dikkat çekti.

Mali sonuçların olumlu olmasına ve beklentileri aşmasına rağmen, şirketin hisse senedi fiyatı sadece %0,85 oranında hafif bir artış göstererek yatırımcıların haberlere olumlu ancak ölçülü bir tepki verdiğini gösterdi.

Goldman Sachs ayrıca adi hisse başına 2,75 dolardan 3,00 dolara çıkararak temettü ödemesinde bir artış ilan etti. Bu temettünün 30 Ağustos 2024 tarihi itibariyle kayıtlı olan hissedarlara 27 Eylül 2024 tarihinde ödenmesi planlanıyor. Bu karar, şirketin devam eden mali sağlığına olan inancını ve hissedarlarına getiri sağlamaya olan bağlılığını göstermektedir.

Firmanın ikinci çeyrekteki güçlü mali sonuçları ve adi hisse senetlerinin geri alımı için harcanan 3.50 milyar dolar ve temettü olarak ödenen 929 milyon dolar dahil olmak üzere hissedarlara stratejik sermaye tahsisi, firmanın sağlam mali durumunu ve çeşitli gelir kaynaklarının etkinliğini vurgulamaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.