Dolar 33,7821
Euro 37,4729
Altın 2.718,82
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C

Elon Musk 2026’ya kadar bin kişiye çip takmayı hedefliyor

Elon Musk, 2026 yılına kadar 1.000’den fazla kişiye Neuralink beyin çipi takmayı hedeflediklerini duyurdu.

Elon Musk 2026’ya kadar bin kişiye çip takmayı hedefliyor
15 Temmuz 2024 13:52
145

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren şirketi Neuralink, 2026 yılına kadar 1.000’den fazla hastaya çip yerleştirmeyi oldukça iddialı bir hedef olarak belirledi.

Bu hedefe ulaşılırsa, beynine Neuralink çipi yerleştirilen kişi sayısı önemli ölçüde artacak.

Şu anda, beynine Neuralink çipi yerleştirilmiş sadece bir kişi var ve ikincisinin de yakın zamanda yerleştirilmesi bekleniyor.

İlk insan denemeleri başarılı oldu

İlk çip, 8 yıldır felçli olan 29 yaşındaki Noland Arbaugh’a takıldı ve ona önemli ölçüde hareket kabiliyeti kazandırdı.

Musk, X hesabında iki yıl içinde dünyada 1.000’den fazla Neuralink kullanıcısının olacağını söyledi. Bu yılın sonuna kadar da birkaç kişiye daha çip takılması planlanıyor.

Neuralink teknolojisinin, felçli hastalara hareket kabiliyeti kazandırmanın yanı sıra, hafıza kaybı, zihinsel hastalıklar ve hatta körlük gibi birçok sorunun tedavisinde de kullanılabileceği belirtiliyor.

Ancak bu teknolojinin etik ve yasal açıdan da birçok endişesi bulunuyor. Kişisel verilerin güvenliği, beynin hacklenmesi ve kimlik kaybı gibi riskler, Neuralink’in yaygın olarak benimsenmesi önündeki en büyük engellerden bazıları.

Elon Musk’ın 2026 yılına kadar bin kişiye çip takma hedefi, oldukça iddialı ve zorlayıcı bir hedef. Bu hedefe ulaşıp ulaşamayacağını ise zaman gösterecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.