Dolar 33,8233
Euro 37,5033
Altın 2.744,67
BİST 10.082,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Edirne’de Turistlere Fahiş Fiyat Uygulaması İsyanı

Edirne Selimiye Cami Arasta Çarşısı Derneği Başkanı Adem Bayrak, kentteki bazı esnafın yurt dışından gelen turistlere fahiş fiyat uyguladığını belirterek denetleme ve fiyat düzenlemesi talebinde bulundu. Bayrak, bu durumun Bulgar turistlerin Edirne’ye gelmeme sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.

Edirne’de Turistlere Fahiş Fiyat Uygulaması İsyanı
15 Temmuz 2024 16:25
41

(EDİRNE) – Edirne Selimiye Cami Arasta Çarşısı Derneği Başkanı Adem Bayrak, kentteki bazı esnafın yurt dışından gelen turistlere fahiş fiyat uyguladığını belirterek “Esnaf arkadaşımızın biri 2 tane salatayı 200 liraya vermiş. Yazıktır, günahtır. İsyanları oynuyor adam. Bizim Sayın Valimizden talebimiz bir denetleme yapılsın. Fiyatlar konulsun. Gezici bir ekip kuralım, tespit etsin” dedi.

Edirne Selimiye Cami Arasta Çarşısı Derneği Başkanı Adem Bayrak, kente Bulgar turistlerin artık alışveriş için gelmediğini ifade etti. Bazı esnaf arkadaşlarının yurt dışından gelen turistlerden verdiği hizmet veya sattığı üründen fazla para aldığını kaydeden Bayrak, bu yüzden turistlerin Edirne’ye gelmediğini belirtti.

“Bir tuvalete 10 euro almış”

Bayrak, şunları söyledi:

“Bulgarları da çok affedersiniz kazıklıyoruz. Bir liraya alıyoruz, 100 liraya veriyoruz. Bir tuvalete 10 euro almış. Gurbetçi arkadaşımız geldi, isyanları oynuyor. Tuvaletçiler de kızmasın bana ben vatandaşlardan aldığım bilgileri aktarıyorum. İnsafı elden bırakmayalım. Malum Almancılar geliyor, onların zamanı. 2 gün önce aldığım bir bilgiyi üzülerek söylüyorum. Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze, Vergi Dairesi Müdürümüze, dernekler, odalar, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza sesleniyorum. Esnaf arkadaşımızın biri 2 tane salatayı 200 liraya vermiş. Yazıktır, günahtır. İsyanları oynuyor adam, ‘Ben Almanya’dan geliyorum. 2 salata 200 lira olur mu? Bunun kilosu 20 lira’ diyor. Bizim Sayın Valimizden talebimiz bir denetleme yapılsın. Fiyatlar konulsun. Gezici bir ekip kuralım, tespit etsin. İnsaflı davranalım yarın dışarıdan gelen olacak ama biz onları bulamayacağız. Satamayacağız, çocuklara ekmeği götüremeyeceğiz. Vicdanı, el insafı bırakmayalım.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.