Dolar 33,8206
Euro 37,5138
Altın 2.741,89
BİST 10.061,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Edirne Kent Konseyi, Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde görmek için başvuru yapacak

Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, kentte yapımı devam eden millet bahçesinin çalışmalarını yerinde görmek için Edirne Valiliği’ne başvuru yapacaklarını açıkladı. Konseyin yeni dönem çalışma toplantısında yeşil alanların durumu ve parkların halkın hizmetine sunulması konusu değerlendirildi.

Edirne Kent Konseyi, Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde görmek için başvuru yapacak
15 Temmuz 2024 16:25
31

(EDİRNE) – Edirne Kent Konseyi (EKK) Başkanı Özer Demir, kentte yapımı devam eden millet bahçesinin çalışmalarını yerinde görmek için Edirne Valiliği’ne başvuru yapacaklarını açıkladı.

Özer Demir, konseyin yeni dönem çalışma toplantılarının ilkini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Demir, kent merkezinde bulunan yeşil alan ve parkların, Edirne Belediyesi’nin işletmesiyle nitelikli ve ekonomik şekilde halkın hizmetine sunulması konusunun değerlendirildiğini aktardı.

“Kentteki yeşil alanların durumu değerlendirildi”

Demir, şunları kaydetti:

“Önceki dönemlerde nehir kıyıları ve yeşil alanlar ile kent ve imarlaşma adında iki farklı çalışma grubu olarak yürüttüğümüz çalışmaları yaz dönemi olmasından dolayı şimdilik birlikte yürütüp önümüzdeki toplantılarda tekrar değerlendireceğiz. Öncelikle bu alanlarda bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirdik. Söğütlük’teki ilk projenin ihale ilanı iptal davasının kazanımla sonuçlanmasından sonra revize edilen projede, dava dilekçesinde itiraz edilen kısımların değerlendirildiği ifade edildi. Söğütlük’te devam eden çalışmaların yerinde görülmesi için Edirne Valiliği’ne başvurulmasına karar verildi. Ardından Meriç Nehri havzasındaki sorunlar ve kentteki yeşil alanların durumu değerlendirildi. Bu gündemlerle ilgili yapılan çalışmaları ve yapılacakları önümüzdeki toplantılarda değerlendireceğiz. Söğütlük ve kum ocaklarındaki dava dilekçeleri, bilirkişi görüşleri ve bu bölgede yapılan bilimsel çalışmaları hep birlikte incelememizin gerektiği kararlaştırıldı. Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’nı, Meriç havzasındaki gelişmeleri ve kent merkezinde yeşil alan ve parkların Edirne Belediyesi’nin işletmesiyle nitelikli ve ekonomik şekilde halkımızın hizmetine sunulması değerlendirildi.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.