Dolar 33,7772
Euro 37,4693
Altın 2.717,74
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Dünyanın en büyük dinozor iskeleti satışa çıkıyor

Bu aralar bir dinozor iskeletine sahip olmak gibi bir düşünceniz varsa iyi haber; bir tanesi satışa çıkıyor… Üstelik de dünyanın en büyük iskeleti. Peki ne kadar ödemek durumundasınız?

Dünyanın en büyük dinozor iskeleti satışa çıkıyor
15 Temmuz 2024 15:36
51

Yaşadığımız dünyanın eski sahipleri gezegeni terk ederken geride iskeletten başka bir şey bırakmadılar. Gerçi, sandığımızdan daha akıllı olup binalar, yapılar inşa etmiş olsalar bile dünya 60 milyon yıl içinde tüm doğal olmayan yapıları yok edebilecek güçte olduğu için, bundan haberimizin bile olması mümkün değil.

Ancak şimdi, dinozor meraklıları dünyanın en büyük iskeletine sahip olma fırsatına sahipler. Bu, Vulcain adlı bir Apatosaurus.

Adı Yunancada ‘aldatıcı kertenkele’ anlamına gelen bu bitki yiyen tür, 21 metre uzunluğa ulaşan yapısıyla, utanmasa apartman boyutunda dev bir canlıydı.

Kuzey Amerika’da yaşadığı bilinen dinozor ünlü Brontosaurus ile yakın akraba. Ayrıca bu türün dünyada yaşamış en büyük kara hayvanlarından biri olduğu düşünülüyor.

Yırtıcılara karşı kamçı olarak ya da yürürken denge sağlamak için kullanmış olabilecekleri uzun, dar bir kuyrukları da vardı.

Açık artırmayı kaçırmayın

Beş yetişkin fil ağırlığında olan bu devasa hayvanlar sürüler halinde yaşıyordu.

Paris’teki bir müzayede evi bu dinozorların bir örneğini 16 Kasım’da satışa çıkaracak ve kemiklerin 2,5 milyon ila 4,2 milyon sterlin arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

Yetişkin iskeletinin yüzde 80’den fazlası bulunmuş. Ayrıca hayvanın yaşı 150 milyondan fazla. Dünya üzerinde dokunabileceğiniz en yaşlı şey bu olabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.