Dolar 33,7780
Euro 37,4849
Altın 2.719,41
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C

Copa America finali kaosa dönüştü: Biletsiz taraftarlar, havalandırma kanalından stadyuma girdi, futbolcular soyunma odasından çıkmak zorunda kaldı

Copa America finali, güvenlik sorunlarıyla gündeme geldi. Taraftarlar stadyuma izinsiz girdi, maç gecikti. Arjantinli oyuncular ailelerine yardım etmek için soyunma odasını terk etti. Yetkililer izdihamı önlemek için kapıları açtı. Arjantin, Kolombiya’yı 1-0 yenerek şampiyon oldu. Messi sakatlandı ama ülkesiyle üçüncü büyük zaferini kazandı.

Copa America finali kaosa dönüştü: Biletsiz taraftarlar, havalandırma kanalından stadyuma girdi, futbolcular soyunma odasından çıkmak zorunda kaldı
15 Temmuz 2024 14:25
35

Taraftarlar Copa America finaline havalandırma kanallarından girmeye çalışırken, Arjantin oyuncuları ailelerine yardım etmek için soyunma odasından çıkmak zorunda kaldı

Copa America finali kaosa dönüştü; taraftarların stadyuma sızması üzerine Arjantin yıldızları ailelerine yardım etmek için soyunma odalarını terk etmek zorunda kaldı.

Kolombiya forması giyen taraftar grupları, takımlarının Arjantin’le karşılaşmasını izlemek için Miami’deki Hard Rock stadyumuna girdi, bazıları havalandırma kanallarından tırmanarak içeri girdi.

Bazıları da kullanılmayan bir bilet gişesinin yanındaki duvara merdiven dayayarak stadyuma girdi.

Diğerleri ise yetkililerin izdiham olmasını önlemek için stadyum kapılarını açmasıyla içeri girmeyi başardı.

Hard Rock Stadyumu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “CONMEBOL ve kolluk kuvvetleri ile işbirliği içinde, çevre alanlarda izdiham ve ciddi yaralanmaları önlemek amacıyla stadyum kapılarının kısa bir süreliğine tüm taraftarlara açılması kararı alındı. Taraftarların içeri girmeye çalışırken ezilme tehlikesi konusunda ciddi endişeler vardı. Bu benzeri görülmemiş durumda taraftarları mümkün olduğunca güvende tutmak için kolluk kuvvetleri ve güvenlik personeli derhal stadyum ve çevresine konuşlandırıldı.”

Biletsiz taraftarlar maçın yaklaşık 75 dakika geç başlamasına neden oldu.

Kalabalık sorunu oyuncuları da etkiledi; Arjantinli ve Liverpool’lu yıldız Alexis Mac Allister, ailesinin stadyuma girebilmesi için takım soyunma odasından çıkmak zorunda kaldı.

Annesi kaotik sahneleri şöyle anlattı: “Alexis bizim girebilmemiz için çıkmak zorunda kaldı. İnsanlık dışıydı.”

Arjantin, Lautaro Martinez’in uzatmalarda attığı golle maçı 1-0 kazandı ve yenilmezlik serisini 29 maça çıkardı, bu seri Dünya Kupası zaferlerini de kapsıyor.

Ancak Lionel Messi, 66. dakikada sakatlanarak sahadan ayrılırken gözyaşlarına boğuldu. Buna rağmen ülkesiyle üçüncü büyük turnuva zaferini kazanmış oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.