Dolar 33,7822
Euro 37,4484
Altın 2.717,21
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Cleveland-Cliffs, Stelco’yu 2,5 Milyar Dolar Nakit ve Hisse Senedi Karşılığında Satın Alacak, Hisse Fiyatları Düştü

Cleveland-Cliffs, Stelco’yu 2,5 Milyar Dolar Nakit ve Hisse Senedi Karşılığında Satın Alacak, Hisse Fiyatları Düştü

Cleveland-Cliffs, Stelco’yu 2,5 Milyar Dolar Nakit ve Hisse Senedi Karşılığında Satın Alacak, Hisse Fiyatları Düştü
15 Temmuz 2024 14:37
61

ABD’li çelik üreticisi Cleveland-Cliffs (CLF) Pazartesi günü yaptığı açıklamada Kanadalı çelik üreticisi Stelco Holdings’i toplam 2,5 milyar dolar karşılığında satın alma işlemini tamamladığını duyurdu.

Cleveland-Cliffs’in yapacağı ödeme hisse başına 60 Kanada doları nakit ve her bir Stelco hissesi için 0,454 Cleveland-Cliffs hissesinden oluşacak. Anlaşmanın toplam işletme değeri yaklaşık 3.4 milyar Kanada dolarıdır. Satın alma fiyatı, Stelco’nun 12 Temmuz 2024 tarihinde piyasa kapanışındaki 37,36 Kanada doları olan hisse fiyatından %87 ve Stelco’nun son 52 hafta içinde ulaştığı en yüksek hisse fiyatından %37 daha yüksek.

Duyurunun ardından Cleveland-Cliffs’in hisselerinin değeri piyasa açılmadan önce %5’in üzerinde düştü.

Fairfax Financial Holdings, yatırım şirketi Lindsay Goldberg LLC, Alan Kestenbaum ve Stelco’nun şu anda ihraç edilen hisselerinin yaklaşık %45’ini elinde bulunduran Stelco’nun yönetim kurulu ve icra liderliğinin diğer üyeleri ile birlikte, belirli standart istisnalar dışında satın almayı desteklemeye rıza gösterdi.

“Son yedi yılda çok şey başardık ve önemli bir değer yarattık. Bu satışın tamamlanmasıyla, 2017’deki ilk halka arzımızdan bu yana Stelco’nun adi hisselerine yapılan yatırımın yıllık bileşik büyüme oranı %32’ye ulaştı,” diyen Stelco Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Alan Kestenbaum sözlerini şöyle sürdürdü

Cleveland-Cliffs Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Lourenco Goncalves ise basın açıklamasında, “Öncelikle, Alan Kestenbaum ve Stelco ekibini, Stelco’yu etkileyici bir şekilde dönüştürdükleri ve daha önce başarısız bir varlık olan Stelco’yu son derece uygun maliyetli ve kâr odaklı bir işletmeye dönüştürdükleri için takdir etmek istiyorum” dedi.

“Ayrıca Stelco ile özdeşleşen Kanada ulusal gururunu da yeniden canlandırdılar ve biz bunu sürdürmek niyetindeyiz. Bu işlemi doğru bir şekilde gerçekleştirdik ve her iki şirket arasında ulusal hususlara öncelik veren ve çalışanların önemini kabul eden dostane bir anlaşmaya vardık.”

United Steelworkers sendikasının Uluslararası Başkanı David McCall’un da desteğini alan işlemin yılın son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve tercüme edilmiş olup bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.