Dolar 33,8697
Euro 37,7316
Altın 2.736,89
BİST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C

Birkaç Aydır Faaliyet Gösteren Çinli Bir Elektrikli Otomobil Devi Hozon Neta’nın Türkiye’den Çekildiği İddia Edildi

Şubattan beri Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Çin merkezli elektrikli otomobil şirketi Hozon Neta’nın ülkemizdeki faaliyetlerini durdurduğu öne sürüldü.

Birkaç Aydır Faaliyet Gösteren Çinli Bir Elektrikli Otomobil Devi Hozon Neta’nın Türkiye’den Çekildiği İddia Edildi
15 Temmuz 2024 18:36
40

Elektrikli otomobillerin yükselişiyle Çinli markaların iyice dünya çapında yayılmaya başladığını görüyorduk. Bu durum ülkemize de yansıyordu. Birçok Çinli otomobil şirketi, Türkiye’deki müşterilere araçlarını sunmaya başlamıştı. Elektrikli araçlar konusunda dünyada ilk 10’da yer alan Hozon Neta isimli marka da bunlardan biriydi.

Dev üreticinin şubat ayında Neta U isimli kompakt SUV modeliyle Türkiye’de satışlarına başladığını görmüştük. Aynı zamanda İstanbul’da showroom da açmıştı. Ancak bugün ortaya atılan bir iddia, ülkemizdeki ömrünün pek uzun sürmediğini gösterdi.

Hozon Neta’nın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğu iddia edildi

*Hozon Neta U

Otomobil Gazetecisi Taylan Özgür Dil’in ortaya attığı iddiaya göre Hozon Neta, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Şirketin geçtiğimiz günlerde Kâğıthane’de bulunan showroom’unu kapattığı ve irtibat telefonlarının çalmadığı da öne sürüldü.

Dil ayrıca dev markayı Türkiye’ye getiren GRS Automobility şirketinin çalışanlarının büyük bir bölümünü işten çıkardığını da bildirdi. Şimdiye kadar Neta markalı yalnızca 53 adet otomobil satılmıştı.

Tabii ki bunun şimdilik bir iddia olduğunu unutmamak gerekiyor. Henüz resmî bir açıklama görmedik. Ancak doğru çıkma ihtimali oldukça yüksek. Kararın nedeni ise büyük ihtimalle Çinli otomobillere uygulanan şartlar. Bu tarz markalara ek vergi ve servis kurma zorunluluğu gibi şartlar getirilmişti. Hem bunlar hem de satışların pek iyi olmaması büyük ihtimalle şirketin faaliyetlerini durdurmasına neden oldu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.