Dolar 33,7490
Euro 37,4474
Altın 2.717,46
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 32°C

Ankara’da 15 Temmuz şehitleri için şehitlikte tören

15 TEMMUZ darbe girişiminde şehit olanlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Ankara’da kabirleri başında törenle anıldı.

Ankara’da 15 Temmuz şehitleri için şehitlikte tören
15 Temmuz 2024 12:55
41

15 TEMMUZ darbe girişiminde şehit olanlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Ankara’da kabirleri başında törenle anıldı.

Karşıyaka Mezarlığı 15 Temmuz Şehitliği’ndeki törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler ile polisler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu. Ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, dua edildi. Cevdet Yılmaz ve Bakan Yerlikaya, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Yılmaz ve Yerlikaya, gözyaşı döken şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Yılmaz ve Yerlikaya ile beraberindekiler daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polislerin kabirlerini ziyaret ederek, karanfil bıraktı ve şehitlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Polis şehitliğindeki ziyaret sırasında darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Ferhat Koç’un annesi Nejla Koç, Yılmaz ve Yerlikaya’ya “Oğlumun intikamını ne olursun alın” dedi. Yerlikaya da “İnşallah. 8 yıldan beri bunları temizliyoruz. Bunlara karşı her zaman dikkatli olacağız. Bu yıl, 1700’ün üzerinde adam tutukladık” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.