Dolar 33,7526
Euro 37,4372
Altın 2.717,93
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 32°C

The Witcher 3: Wild Hunt’ın böyle bir sonu olsun ister miydiniz?

The Witcher 3: Wild Hunt için yapılan alternatif bir son oyunu bitirenleri oldukça heyecanlandırdı.

The Witcher 3: Wild Hunt’ın böyle bir sonu olsun ister miydiniz?
14 Temmuz 2024 14:20
180

Video oyunlarında alternatif sonlar görmek her zaman eğlenceli olmuştur. Yetenekli bir mod yapımcısı, oyunun geliştiricisi tarafından daha önce iptal edilen bir alternatifi yeniden yaratırsa, bu daha da heyecan verici olur. İşte birisi tam olarak bunu yaptı ve CD Projekt Red tarafından oyuna dahil edilmemiş görüntüleri kullanarak The Witcher 3: Wild Hunt için alternatif bir son hazırladı.

YouTuber xLetalis, mod yapımcısı Glassfish’in The Witcher 3: Wild Hunt oyununa eklediği restorasyonları detaylandıran bir video paylaştı. (Dikkat, oyunun bazı bölümleri hakkında spoiler içerebilir!) Oyun, Geralt’ın Eredin ile olan savaşından Yennefer tarafından çekilip çıkarılmasıyla sona eriyor. Ancak, yeniden yapılan sahnede Geralt bir çadırda uyanıyor ve hayatta kalma oranı üzerine bahse giren iki doktor tarafından tedavi ediliyor. Hastaneden çıktıktan sonra Yennefer ile konuşuyor, bu konuşma Geralt’ın Yennefer veya Triss ile romantik bir ilişki içinde olup olmamasına göre değişiyor. Oyunun orijinalinde Geralt kiminle birlikte olursa olsun, Ciri’nin nerede olduğunu veya savaşı kimin kazandığını sorabilirsiniz.

Alternatif son, Geralt’ın Crach’ın cenazesine katılması, Büyücüler Meclisi ile buluşması ve Yennefer’in Ciri’yi kurtarmak için Meclis’e ihanet etmesi gibi daha fazla silinmiş içerikle devam ediyor. xLetalis, CD Projekt Red’in Yennefer’in ihanetini final oyununa dahil etmeme kararının, oyuncunun motivasyonlarını hikayenin akışıyla daha uyumlu hale getirmek gibi yaratıcı nedenlere dayandığını öne sürüyor. Ancak, bu bilgiyi doğrulamak için şirketteki iç kaynaklara veya PR bağlantılarına sahip olmadığını da belirtiyor.

Glassfish tarafından silinmiş içeriğin yeniden kazandırılması, CD Projekt Red’in Mayıs ayında The Witcher 3: Wild Hunt’ın PC versiyonu için REDkit modlama aracını yayınlamasıyla mümkün oldu. Şirket, geçen yıl modlama aracını duyurarak PC oyuncularının oyuna istedikleri şekilde yeni bir soluk getirmelerine olanak tanımıştı. REDkit daha önce The Witcher 2 için de yayınlanmıştı ancak bildiğimiz kadarıyla bu araç, daha önce oyundan çıkarılmış sahneleri eklemek için kullanılmamıştı. Silinmiş içeriğin kaynağına gelince, Glassfish bu içerikleri oyunun ana dosyalarında bulunan ama ana oyundan çıkarılmış içeriklerden aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.