Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Kremlin Sözcüsü: Rusya, Trump’a yönelik suikast girişimini kınıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Rusya her zaman siyasi rekabet sırasındaki şiddet eylemlerini kınamıştır ve bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz’ dedi. Peskov, Trump’ın hayati tehlike altında olduğunu belirtirken, saldırının Biden yönetimiyle bir bağlantısının olmadığını düşündüklerini ifade etti.

Kremlin Sözcüsü: Rusya, Trump’a yönelik suikast girişimini kınıyor
14 Temmuz 2024 20:08
55

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya her zaman siyasi rekabet sırasındaki şiddet eylemlerini kınamıştır ve bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz.” dedi.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’a düzenlenen suikast girişiminin yankıları sürüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, “Rusya her zaman siyasi rekabet sırasındaki şiddet eylemlerini kınamıştır ve bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıda ölen kişinin ailesine taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.” dedi.

“SUİKASTIN MEVCUT YÖNETİM TARAFINDAN ORGANİZE EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Trump’a yönelik saldırının Biden yönetimiyle bir bağlantısının olduğunu düşünmediklerini belirten Peskov, “Başkan adayı Trump’ı ortadan kaldırma girişiminin mevcut yönetim tarafından organize edildiğini düşünmüyoruz. Ancak mevcut yönetimin oluşturduğu siyasi atmosfer, ABD’nin bugün karşılaştığı durumu körükleyen nedendir.” dedi.

“TRUMP’IN HAYATİ TEHLİKE ALTINDA OLDUĞU AŞİKARDI”

Donald Trump’ın tehdit altında olduğunun bilindiğini öne süren Peskov, “ABD’deki siyasi sistem, ülke içinde siyasi mücadele sırasında yaşanan şiddet örneklerini tarihte birçok kez tüm dünyaya sunmuştur. Özellikle siyasi arenadan uzaklaştırmaya yönelik sayısız itibarsızlaştırma girişimi sonrası Trump’ın hayati tehlike altında olduğu tüm dış gözlemciler için aşikardı.” şeklinde konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

“BU ABD’NİN KENDİ MESELESİ”

Eski Başkan Trump’a yönelik silahlı saldırının ABD’nin iç politikasını ilgilendirdiğini kaydeden Peskov, “Yargılamak bize düşmez. Müdahale etmek gibi en ufak bir arzumuz da yok. Bu ABD’nin kendi meselesi” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.