Dolar 33,7484
Euro 37,4401
Altın 2.716,88
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 32°C

Eskişehir’de Sahipsiz Hayvanlar İçin Şenlik Düzenlendi

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Satın Alma Sahiplen’ şenliği ile sahipsiz kedi ve köpekler sıcak yuvalara kavuştu. Şenlikte, 12 hayvana yuva olmak isteyen vatandaşların başvuruları alındı.

Eskişehir’de Sahipsiz Hayvanlar İçin Şenlik Düzenlendi
14 Temmuz 2024 14:27
174

(ESKİŞEHİR) – Tepebaşı Belediyesi tarafından “Can dostumuza yuva olur musunuz” sloganıyla düzenlenen “Satın Alma Sahiplen” şenliği ile sahipsiz kedi ve köpekler sıcak yuvalara kavuştu.

Tepebaşı Belediyesi, Can Dostum Projesi kapsamında Atilla Karikatürlü Ev’in yanındaki alanda “Satın Alma Sahiplen” adlı bir şenlik düzenledi.  Doğal Yaşam Merkezi’nde sahiplendirilmeye uygun yaklaşık 50 hayvandan 8’i köpek, 15’i de kedi olmak üzere toplam 23 hayvan alana getirilerek vatandaşlarla buluşturuldu. Alana getirilemeyen kedi ve köpeklerin bilgileri ve fotoğrafları ise şenlik alanında sergilendi.

Şenlikte, 12 hayvana yuva olmak isteyen vatandaşların başvuruları alındı. Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından ise can dostlar, yeni yuvalarına ekiplerce teslim edilecek.

Şenliğe katılan Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, “2009 yılında hizmete açılan Doğal Yaşam Merkezi’nde bugüne kadar 13 bin 241 sokak hayvanı sahiplendirilirken 22 bin 636 sokak hayvanı kısırlaştırıldı ve 35 bin 637 sokak hayvanının da tedavisi yapıldı. Bugün de burada Eskişehirlilerle birlikte sahiplendirme çalışması yapıyoruz. Can dostlarımızın sıcak yuvalarına kavuştukları bir çalışma olmasını diliyorum. Katılım gösteren herkese de teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Sahiplendirme konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar, Bursa Çevre Yolu 4. kilometrede hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’ne giderek veya 0 (533) 955 79 04 numaralı telefonu arayarak yetkililere ulaşılabilecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.