Dolar 33,7524
Euro 37,4479
Altın 2.717,99
BİST 10.054,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 32°C
Per 31°C
Cum 32°C

Elon Musk hedefi belirledi: 2026 yılına kadar 1.000 kişiye çip takmak

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren Neuralink şirketi, 2026 yılına kadar 1.000’den fazla hastaya çip yerleştirmek gibi oldukça iddialı bir hedef belirledi. Ünlü girişimcinin bu konudaki açıklamaları son derece iyimser …

Elon Musk hedefi belirledi: 2026 yılına kadar 1.000 kişiye çip takmak
14 Temmuz 2024 14:22
150

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren Neuralink şirketi, 2026 yılına kadar 1.000’den fazla hastaya çip yerleştirmek gibi oldukça iddialı bir hedef belirledi. Ünlü girişimcinin bu konudaki açıklamaları son derece iyimser olduklarını gösteriyor.

Şu anda dünyada beynine Neuralink çipi yerleştirilmiş sadece bir kişi var. İkincisi de yolda. Elon Musk kişisel X (Twitter) hesabında iki yıl içinde dünyada Neuralink’e sahip 1.000’den fazla insan olacağını söyledi. Bu yılın sonuna kadar birkaç kişiye daha çip takılacak.

“Akıllı telefonların yerini alacak”

Neuralink çipi ilk olarak 8 yıldır boynundan aşağısı felçli olan 29 yaşındaki Noland Arbaugh‘a umut ışığı oldu. Arbaugh, çip sayesinde zihin gücünü kulllanarak bilgisayar oyunları oynamayı başardı. Bu durum aynı zamanda Neuralink’in potansiyelini gözler önüne serdi.

Neuralink çipleri, felçli hastaların zihinleriyle mekanik uzuvlarını kontrol etmelerini sağlayarak hareket kabiliyetlerini geri kazanmalarına yardımcı olacak. Elon Musk daha önceki bir açıklamasında gelecekte akıllı telefonların yerini Neuralink beyin implantlarının alacağını söylemişti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.