Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

OnePlus, en önemli bölgeye yeni yönetici atadı

OnePlus, liderlik ekibini yeniledi. Bu değişiklik şirketin stratejilerini nasıl etkileyecek?

OnePlus, en önemli bölgeye yeni yönetici atadı
13 Temmuz 2024 12:20
56

Çinli akıllı telefon devi OnePlus, Hindistan operasyonlarında önemli bir liderlik değişikliği yaşanıyor. Şirket, uzun süredir OnePlus Hindistan’da satış başkanı olarak görev yapan Robin Liu’yu tekrar CEO olarak atadı. Bu değişiklik, Lincle Peng’in istifası ve diğer üst düzey yöneticilerin ayrılmasıyla aynı zamana denk geldi. Eski offline iş birimi başkanı Samrudh Pai ve satış direktörü Ranjeet Singh, şirketten ayrılan isimler arasında. Singh, online satış kanalının başına getirildi.

OnePlus Hindistan, bu liderlik değişimini zorlu bir dönemde gerçekleştiriyor. Şirket, offline perakendecileriyle yaşadığı gerilimler nedeniyle zor günler geçiriyor. Nisan ayında, Hindistan’daki büyük perakende zincirleri, düşük kar marjları, geciken taleplerin ödenmesi ve ürün paketleme politikaları gibi sebeplerle OnePlus telefonlarının satışını durdurdu. Güney Hindistan Organize Perakendeciler Birliği (ORA), OnePlus’ı çevrimiçi kanallara öncelik vermekle ve geleneksel perakende mağazalarına güçlü bir dağıtım ağı sunmamakla suçladı.

Bu memnuniyetsizlik, Kuzey Hindistan’daki perakendecilere de yayıldı. OnePlus’ın offline kanallardan çevrimiçi toptancılara stok kaydırdığı ve bu durumun satış döngülerini ve vergi tahsilatını bozduğu iddia ediliyor. OnePlus, çoğu talebi çözdüğünü iddia etse de, ORA üyeleri, taleplerin %10-20’sinin hala çözümsüz olduğunu ve bu nedenle Nisan ayından bu yana alımların durduğunu bildiriyor.

Bir Çinli yöneticinin Hindistan operasyonlarının başına getirilmesi, Hindistan hükümetinin yerel yetenekleri lider pozisyonlarda teşvik etme çabalarına ters düşüyor. Bu karar, OnePlus’ın Hindistan pazarına olan bağlılığı ve uzun vadeli offline perakende stratejisi hakkında daha fazla soru işareti yaratabilir.

OnePlus, 16 Temmuz’da Milan’da Nord 4 akıllı telefonunu tanıtacağı bir etkinlik düzenliyor. Nord 4’ün, yalnızca Çin pazarında satılan OnePlus Ace 3V’nin yeniden markalanmış bir versiyonu olduğu ve metal tasarım, 120Hz AMOLED ekran, Snapdragon 7+ Gen 3 çip ve 50MP ana kamera gibi özelliklere sahip olacağı konuşuluyor. Ayrıca, OnePlus Watch 2R (Watch 2’nin uluslararası versiyonu) ve OnePlus Buds Pro 3’ün de tanıtılması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.