Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Okyanusta kaybolan Apple Watch bulundu ve hala çalışıyor!

Bir yıldan fazla süredir okyanusta kayıp olan Apple Watch, Apple Bul Desteği sayesinde bulundu. İşte detaylar…

Okyanusta kaybolan Apple Watch bulundu ve hala çalışıyor!
13 Temmuz 2024 17:52
69

Apple duyurduğu özelliklerle ve yenilikler çoğu zaman kullanıcıların kalbini fethetmeyi başarıyor. Geçtiğimiz yıllarda tanıtılan Find My yani Bul desteği sayesinde de kullanıcılar iPhone, iPad, MacBook, Watch gibi cihazlarını anlık olarak takip edebiliyor ve yerini tespit edebiliyorlar. Şimdi de bir yıldan fazla süredir kayıp olan Apple Watch, okyanusta bulundu ve inanması zor fakat hala çalışıyor. İşte detaylar…

Bir yıldan fazladır kayıp olan Apple Watch, Find My “Bul” desteği sayesinde bulundu

Teknoloji devi, özellikle günlük hayatta yardımcı olabilecek özellikleri ile öne çıkmayı başarıyor. Yaptığı yeniliklerle kullanıcıları kendine daha çok çekmeyi başaran firma, Find My özelliği ile de tekrar dikkatleri çekiyor. Karayipler’de dalış yapan bir kişi, dalış sırasında kaybettiği Apple Watch modelini bir buçuk yıl aradan sonra Bul desteği sayesinde bulabildi.

2022 Haziran’da oğluna doğum günü hediyesi olarak Apple Watch alan kişi, Karayipler’de dalış yaparken saatin kolundan kaydığını ve kaybolduğunu belirtti. Suya girerken 50 metreye kadar sertifikalı olduğundan dolayı Watch’u kolundan çıkarmayan kullanıcı dalıştan döndüğünde saatin kolunda olmadığını fark etti ve sonrasında Apple’ın Find My özelliği sayesinde cihazı kayıp olarak işaretledi.

Bir buçuk yıldan fazla bir süre sonra Karayipler’den biri, kullanıcıya Find My sayesinde saati bulduğuna dair sesli bir mesaj gönderdi. Uzun süredir kayıp olan Watch, hala çalışıyordu ve ekranda kullanıcının telefon numarası bulunuyordu. Daha sonrasında Kaliforniya’daki sahibine geri gönderilen Apple Watch’un çalıştığı tekrardan sahibi tarafından doğrulandı.

Apple’ın Bul özelliği cihaz çevrimdışı olsa dahi diğer Apple cihazlara sinyal gönderebiliyor. Bundan dolayı bu özelliği aktif hale getirmeniz tavsiye ediliyor. Peki ya siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.