Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

iPhone 16 Pro’nun kamerası şaşırtacak

Apple, iPhone 16 Pro modelinde sunduğu yeni kamera teknolojisi ile kullanıcıları şaşırtmayı hedefliyor. Bu özellik, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekecek.

iPhone 16 Pro’nun kamerası şaşırtacak
13 Temmuz 2024 19:20
107

Apple, iPhone 16 Pro modelleriyle kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Son sızan bilgilere göre, her iki iPhone 16 Pro modeli de periskop lens teknolojisi ile donatılacak ve böylece standart Pro modelinde ilk kez 5x optik zoom sunulacak. Bu yenilik, daha önce yalnızca iPhone 15 Pro Max’in sahip olduğu bu etkileyici zoom özelliğini, tüm Pro modelleri için erişilebilir kılacak.

Geçmişte, iPhone 15 Pro Max’in 5x optik zoom özelliği, kullanıcıları daha küçük bir telefon tercih etmek ile üstün telefoto performans arasında bir seçim yapmaya zorlamıştı. Ancak DigiTimes tarafından bildirilen bu yeni sızıntı, Apple’ın kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak, Pro kamera deneyimini tüm seride daha tutarlı hale getirme çabasında olduğunu gösteriyor.

iPhone 16 Pro’nun telefoto lensi, özel bir “dört kat yansımalı prizma” tasarımı ile dikkat çekiyor. Bu tasarım, rakiplerine göre daha ince bir kamera çıkıntısı sağlarken, ışık kaybına neden olabileceği için düşük ışık koşullarında telefoto performansını etkileyebilir. Apple’ın bu durumu iPhone 16 serisinde iyileştirip iyileştirmediği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Özellikle iPhone 16 Pro’nun 5x zoom özelliğiyle öne çıkması beklenirken, iPhone 16 Pro Max hakkında daha iddialı söylentiler var. Pro Max modeline özel olarak “süper telefoto” lensin yer alacağı ve daha yüksek zoom yetenekleri sunacağı konuşuluyor.

Kamera yükseltmelerinin ötesinde, iPhone 16 serisinin tasarımında da büyük değişiklikler olacağı dedikoduları dolaşıyor. Kamera düzeninin dikey bir yönde değişeceği ve standart iPhone 16 ile Plus modellerinin, daha önce sadece Pro modellerinde bulunan “Action button” (Aksiyon düğmesi) özelliğini alacağı düşünülüyor. Ayrıca fiziksel düğmelerin yerini dokunmatik ve titreşimli geri bildirim sağlayan alternatifler alabilir, bu da daha pürüzsüz bir kullanıcı deneyimi sunabilir.

Temel modellerin A18 çipleriyle, Pro modellerin ise muhtemelen A18 Pro çipleriyle donatılacağı bekleniyor. Yazılım tarafında ise iPhone 16 serisi, yeni duyurulan yapay zeka destekli iOS 18 ile çalışacak.

Bu gelişmeler, Apple kullanıcıları için heyecan verici yenilikler sunarken, iPhone 16 serisinin, fotoğrafçılık ve genel kullanıcı deneyimi açısından önemli bir adım olacağına işaret ediyor. Bakalım Apple, bu yeni özelliklerle kullanıcılarının beklentilerini karşılayabilecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.