Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

ChatGPT’nin ücretli abone sayısı devleri geride bırakıyor

OpenAI’nin rakiplerini geride bırakma süreci bu hafta da hızla devam etti. Şirket ChatGPT Plus aracılığıyla ücretli aboneleri kazanmada oldukça başarılı bir ivme yakaladı. Bu hafta yayınlanan bir rapora göre OpenAI’nin ürünleri yapay zeka …

ChatGPT’nin ücretli abone sayısı devleri geride bırakıyor
13 Temmuz 2024 16:52
87
OpenAI’nin rakiplerini geride bırakma süreci bu hafta da hızla devam etti. Şirket ChatGPT Plus aracılığıyla ücretli aboneleri kazanmada oldukça başarılı bir ivme yakaladı. Bu hafta yayınlanan bir rapora göre OpenAI’nin ürünleri yapay zeka alanında açık ara en popüler ve karlı olanlar olarak duyuruldu.

OpenAI’nin ücretli abone sayısı 10 milyona yaklaştı

Çalışmaya göre OpenAI’nin yıllık tekrarlayan geliri 3,4 milyar dolar civarında. Bunun yaklaşık yüzde 55’i (1,9 milyar dolar) hizmet için ayda 20 dolar ödeyen 7,7 milyon ChatGPT Plus abonesinden geliyor.

Yüzde 21’i (714 milyon dolar) şirketin ayda 50 dolar ödeyen 1,2 milyon ChatGPT Enterprise abonesinden geliyor. Kalan aboneliklerle birlikte OpenAI’nin yaklaşık 9,88 milyon aylık abonesi olduğu tahmin ediliyor.

Bu, YouTube TV’nin sahip olduğu bildirilen 8 milyon aboneden yaklaşık 2 milyon daha fazla. ChatGPT Plus ayda 20 dolar ücreti olmasına rağmen 10 milyon Disney+ abone sayısına neredeyse ulaşmak üzere.

Bloomberg’in yeni paylaştığı rapora göre, OpenAI, şirketin önümüzdeki on yıl içinde AGI’ye ulaşmayı hedeflemesiyle yapay zeka sistemlerinin yeteneklerini ölçmek için beş kademeli bir ölçek geliştirdi. Şirket, ölçeğini haftanın başlarında çalışanlar ve yatırımcılarla dahili olarak paylaştı.

OpenAI’nin tüzüğü AGI’yi ekonomik açıdan en değerli işlerde insanlardan daha iyi performans gösteren, tüm insanlığa fayda sağlayan son derece otonom sistemler olarak tanımlıyor. Şirket doğrudan güvenli ve faydalı AGI (yapay zekalı görsel zeka) inşa etmeye çalışacağını belirtiyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.