Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Apple iPhone 16 serisinin fiyatı ne kadar olacak? İşte ilk tahminler!

Apple’ın bu yıl içerisinde tanıtması beklenen iPhone 16 serisinin fiyatı da merakla bekleniyor. İşte gelen ilk bilgiler…

Apple iPhone 16 serisinin fiyatı ne kadar olacak? İşte ilk tahminler!
12 Temmuz 2024 16:53
103

Apple’ın yeni amiral gemisi telefonları için geri sayım başlamışken, iPhone 16 fiyatı da büyük merakla bekleniyor. Sonbahar aylarında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan amiral gemileri ile ilgili son fiyat tahminlerine değiniyoruz.

iPhone 16 fiyatı ve son yılların fiyat trendleri…

Apple, son birkaç yıldır temel model iPhone fiyatlarını sabit tutmayı başardı. iPhone 12’den iPhone 15‘e kadar, standart modeller ABD’de 799 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Pro modeller ise 999 dolar seviyesinde kaldı.

Tüm bunların yanında, geçtiğimiz yıl iPhone 15 Pro Max’te bir fiyat artışı yaşandı ve cihaz 1.199 dolar gibi bir fiyatla kullanıcıların karşısına çıktı. Apple, artırılmış depolama kapasitesini ve gelişmiş kamera özelliklerinin bindirdiği ek masrafları artışın gerekçesi olarak sundu.

Nikkei Asia’nın raporuna göre, iPhone 15 serisinin üretim maliyetleri önceki nesle kıyasla önemli ölçüde arttı. Aynı kaynak, iPhone 15 Pro Max‘in tahmini üretim maliyetini 558 dolar olarak hesaplamış durumda. Bu durumda Apple ya fiyatları artırmak ya da kâr marjından fedakarlık etmek durumunda kalacaktı. Ünlü teknoloji devi, sadece iPhone 15 Pro Max’e zam yaparak, her iki yolun ortasını seçmeyi tercih etti.

Gelelim tahminlere…

iPhone 16 serisi için dolaşan söylentiler, özellikle Pro modellerde daha gelişmiş kamera teknolojileri kullanılacağını öne sürüyor. Economic Daily’nin haberine göre, Apple daha ince ve hafif telefonlar üretmek için çok daha yüksek kaliteli lensler kullanacak. Bu sayede maliyetler artacak.

Her ne kadar bazı kaynaklar A17 Bionic çiplerin maliyetlerini düşürmek için çeşitli değişiklikler planlandığını söylese de, günün sonunda iPhone 16 serisinin, iPhone 15’e göre daha maliyetli bir ürün paketi olacağı düşünülüyor.

Tüm bu bilgiler ışığında, iPhone 16’nın 100 dolarlık bir fiyat artışıyla 899 dolar etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. Tıpkı iPhone 16’da olduğu gibi iPhone 16 Plus modelinin de 100 dolarlık bir zamla 999 dolarlık fiyatla satışa sunulması ve psikolojik eşiği aşmaması planlanıyor.

Son olarak iPhone 16 Pro Max veya iPhone 16 Ultra modelinin de 1.299 dolar etiketiyle kullanıcılarla buluşması söz konusu… Özetle her yeni iPhone modeli için 100 dolarlık bir artış kapıda… Elbette o günün kur değerleri ve Apple’ın politikalarının ne olacağı oldukça muamma olduğu için Türkiye fiyatı hakkında erken bir tahminde bulunmak çok güç.

Sizler iPhone 16 fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.