Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Trabzonspor’da Onauchu için geri sayım!

Karadeniz devi, Nijeryalı golcü Onuachu için Southampton’a satın alma opsiyonlu kiralama için teklif sundu. Bordo-mavililer, yıldız oyuncu için tüm şartları zorluyor. TS SPOR HABERLERİ

Trabzonspor’da Onauchu için geri sayım!
11 Temmuz 2024 07:21
19

Transferleşov yapan Karadenizdevi; stoper, ortasaha ve forvet mevkileri içinde girişimlerine hız kesmedendevam ediyor. Santrfor için birnumaralı hedef Paul Onuachu.Geçen sezonun 5. haftasındailk kez bordo mavili formayıgiyen 2.01 boyundakikule, Afrika Uluslar Ligi ve sakatlıklarnedeniyle ligde 21,toplamda da 25 maçta sahayaçıkabildi. Ancak bu periyotta17 gol ve 4 asistle kendinigösterdi. Bordo mavililerde gecen sezon 1.5 milyoneuro’ya kiraladığı 30 yaşındakiyıldız için yeniden Southampton’ınkapısını çaldı. İkikiralama teklifi reddedildi.

SOUTHAMPTON’IN TEK SEÇENEĞI TRABZONSPOR

Fırtına bu kez satın alma opsiyonuyla kiralama teklifini İngiliz ekibinin önüne koydu. Onuachu’nun ‘İlle de Trabzonspor’ tavrı nedeniyle kırmızı beyazlı kulüp bonservis ücretini 15 milyon euro’dan 10 milyon euro’ya çekmek zorunda kaldı. Karadeniz devinin 7 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 25 önerdiği iddia ediliyor. Kulüplerin anlaşmasını bekleyen Onuachu ise bordo mavili kulübün şortuyla çalışmalarına devam ediyor. Bu gelişmelerden sonra Trabzonspor yönetiminin bu transfer için umutları iyice artmış durumda. Yakın bir zamanda Southampton’ın bu transfere ‘Evet’ demesi bekleniyor.

18 MİLYON EURO ÖDENDİ

Onuachu, Genk’te 19 maçta 16 gol attıktan sonra devre arasında 18 milyon euro’ya Premier Lig ekibi Southampton’a gitti. Ama kariyeri boyunca sergilediği etkileyici formu İngiliz ekibinde gösteremedi. Southampton’ın küme düştüğü sezonun 2. yarısında 11 maçta gol atamadı. Kulübü ile 20- 26’ya kadar sözleşmesi var.

1.7 MİLYON EURO ALDI

Görüşmelerde Trabzonspor’un elini güçlendiren nokta ise Onuachu’nun kalmak istemesi. Bu talebini Southampton’a da ileten Onuachu ile diğer yandan temaslar sürüyor. Bu sezon 1 milyon 750 bin euro maaş alan 30 yaşındaki yıldızın daha yüksek bir rakam istediği öğrenildi.

NWAKAEME’DEN MÜJDE

Trabzonspor’un Nijeryalı yıldızı Nwakaeme, Macaristan kampında Paul Onuachu ile ilgili konuştu: “Onuachu harika bir golcü. Çok iyi goller attı. Trabzonspor’u ne kadar sevdiğini anlattı. Kendisiyle görüştüğümde, ‘Futbol oynamak istiyorsan Trabzon en iyi yer’ dedim. Kendisi de geri dönmek istediğini, buraya gelmek istediğini söyledi.”

28 PUANLIK KATKI

Fırtına, Onuachu’nun gol attığı 11 karşılaşmada 9 galibiyet, 1’er beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Nijeryalı yıldız, bordo mavililere büyük katkı sağladı.

ONUACHU ÇOK KALİTELİ

Geçen sezon takımda kiralık olarak oynayan Paul Onuachu hakkındaki soru üzerine Enis Destan, şunları kaydetti: “Geçen sene Paul abi ile oynadık, gerçekten kaliteli, yetenekli oyuncu. Ondan öğrendiğim, bana kattığı şeyler vardı. Güzel bir abi-kardeş ilişkisi yakalamıştık. İkimizin de en belirgin özellikleri kafa golleriydi.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.