Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

ARK’tan Cathie Wood kayıpların ortasında fon stratejisini destekliyor

ARK’tan Cathie Wood kayıpların ortasında fon stratejisini destekliyor

ARK’tan Cathie Wood kayıpların ortasında fon stratejisini destekliyor
11 Temmuz 2024 02:20
68

ARK Investment Management’ın İcra Kurulu Başkanı Cathie Wood, son dönemdeki düşük performansına rağmen şirketin amiral gemisi fonunun stratejisine duyduğu güveni yatırımcılara iletti. Wood, yatırımcılara gönderdiği bir mektupta, faiz oranlarındaki düşüşle birlikte fonun talihinin döneceğine olan inancını dile getirdi. ARK Innovation ETF, 2023 yılında %67,6’lık kayda değer bir kazancın ardından içinde bulunduğumuz yılda %12’nin üzerinde bir düşüşle önemli bir dalgalanma yaşadı. Bu düşüş, %16,9 artış gösteren ve Çarşamba günü ilk kez 5.600’ün üzerinde kapanan S&P 500 endeksiyle tezat oluşturuyor.

Wood, makroekonomik ortam ve bazı hisse senedi seçimleri nedeniyle fonun karşılaştığı zorlukları kabul etti ancak yıkıcı yeniliklere yatırım yapma konusundaki kararlılığını yineledi. Fonun 31 Mayıs itibariyle en iyi yatırımlarının Tesla (NASDAQ:TSLA), Coinbase (NASDAQ:COIN) ve Roku (NASDAQ:ROKU) olduğunu vurguladı. Wood, fonun sahip olduğu varlıkların çoğunu “nadir, derin değer bölgesinde” ve gelecekteki faiz indirimlerinden faydalanmak için iyi konumlanmış olarak tanımladı.

Fonun geçmiş performansıyla paralellikler kuran Wood, mevcut durumun koronavirüs pandemisinin ilk aşamalarındaki %152,8’lik kazanca benzer bir başka yüksek getiri dönemine yol açabileceğini öne sürdü. Şu anda fonun stratejilerinden çıkılmamasını tavsiye eden Wood, düşük faiz oranları ve ortalama geri dönüşlerin mevcut kayıpları önümüzdeki yıllarda önemli karlara dönüştürebileceğini vurguladı.

VettaFi tarafından bildirildiği üzere, fonun son altı ayda 1,8 milyar dolardan fazla çıkış yapmasına rağmen Wood, “Kararlıyız!” diyerek kararlılığını sürdürüyor. ARK Yatırım Yönetimi, mektupla ilgili daha fazla yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Bu yılın başlarında, yatırım analiz firması Morningstar, ARK’ın kayıplarının 31 Aralık 2023’te sona eren son on yılda 14,3 milyar dolarlık hissedar değerinin yok olmasına neden olduğunu bildirdi. Morningstar raporuyla ilgili olarak ARK ya da Wood’dan herhangi bir yanıt gelmedi.

Wood mektubunda yapay zeka ile ilgili yatırımların potansiyeline de değindi ve gelecekte daha çeşitli kazananların ortaya çıkabileceğini öne sürerek hisse senedi piyasası konsantrasyonunda bir değişim öngördü.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.