Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

İstanbul’da otopark zammı motorları kaldırıma taşıdı

Bahçelievler’de bir AVM otoparkının ücretine gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar tepki göstererek AVM otoparkını kullanmayı bırakarak araçlarını sokaklara park etmeye başladı.

İstanbul’da otopark zammı motorları kaldırıma taşıdı
10 Temmuz 2024 14:08
57

DHA

Bahçelievler’de AVM otoparkı zammına tepki göstermek için araçlarını kaldırıma park eden sürücüler nedeniyle, kaldırımlar kullanılamaz hale geldi.

Yeni Bosna Merkez Mahallesi’nde bulunan bir AVM’nin otopark ücretine üst üste zam yapıldı.

Eylem yaptılar

Bir aylık otopark abonelik ücreti otomobiller için bin, motosikletler için ise 500 lira olarak belirlendi.

AVM çalışanları geçen hafta eylem yaparak zamma tepki gösterdi.

Çareyi kaldırımlarda buldular

AVM çalışanları ile müşteriler, ücret konusunda istedikleri çözüme ulaşamayınca, bu sefer araçları kaldırımda park etmeye başladı.

Otomobil ve motosikletlerin AVM çevresindeki yollara ve kaldırımlara park edilmesiyle birlikte hem trafik güvenliği tehlikeye düştü hem de yaya kaldırımları kullanamaz oldu.

“Normalde ücretsizdi”

Motosikletini kaldırıma park eden Bilal Habeş Sönmez,dedi.

“Hizmet yok, ücret var”

AVM çalışanlarından Bedirhan Saraçhan duruma tepki göstererek,“10 yıldır burada, bu sektördeyiz. Benim gibi bir sürü genç eleman var. Eskiden ücretsizdi şimdi aşırı pahalı yaptılar. Bir de otoparkta durmadan köpüklü sular fışkırıyor, kimyasal maddeler fışkırıyor. Bunun üzerine bir de bizden ücret istiyorlar.

Zaten otoparkın herhangi bir şeyini kullanamıyoruz, karşılığını da alamıyoruz. Buraya ücret versek karşılığını alamayacağız. Burada kiminin arabası kiminin motoru bozuldu. Bu sebepten biz koymuyoruz, dışarı koyuyoruz, tepki gösteriyoruz. 500 lira oldu motosikletler. Hem hizmet yok ücret var, çok saçma” şeklinde konuştu.

“Otopark sıkıntısı var”

Vatandaşlar ise, kaldırıma araçlarını park eden sürücülere tepki gösterdi.

Kamuran Öcal, “Burası araçlarla çok kötü bir yer. Sabahları ve herhangi bir saat fark etmiyor. Giriş çıkışlarımız ciddi derecede problem. Kaldırımları daha da daraltacaklar mı daha da genişletecekler mi?

AVM belirli bir saatten sonra yetersiz. Yani haddinden fazla esnaf ve araç var. Ondan dolayı yetersiz kalıyor. Etrafta otopark sıkıntısı var. Dikilen binaların otoparkları var, ücretten dolayı koymak istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Mecburen yolun ortasından yürüyoruz”

AVM çevresindeki trafik yoğunluğuna dikkat çeken Ahmet Cümşit ise, “Mecbur yürüyoruz, yolun ortasından yürüyoruz görüyorsunuz. Park etmişler sağlı sollu, akşamları daha da yoğun oluyor. Trafiğin yoğun olduğu zaman burası kilitleniyor. Şurada motosikletler, bir de araçlar var. Demek ki sabahtan akşama kadar getirip bırakıyor ondan sonra da eve gidiyorlar” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.