Dolar 32,8071
Euro 35,5917
Altın 2.537,22
BİST 10.991,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Az Bulutlu
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 31°C
Paz 32°C

Stellantis artan talep karşısında hibrit ürün gamını güçlendiriyor

Stellantis artan talep karşısında hibrit ürün gamını güçlendiriyor

Stellantis artan talep karşısında hibrit ürün gamını güçlendiriyor
9 Temmuz 2024 15:08
44

PSA ve Fiat Chrysler’in birleşmesiyle oluşan otomotiv devi Stellantis, Avrupa’daki hibrid araç arzını önemli ölçüde artırmayı planladığını açıkladı. Şirket, 2026 yılına kadar 36 hibrit modele sahip olmayı ve bu araçlara yönelik müşteri siparişlerindeki artışa yanıt vermeyi hedefliyor.

Şu anda Stellantis, bu yılın sonuna kadar Fiat, Peugeot, Jeep ve Alfa Romeo’yu da içeren dokuz markasında 30 hibrit model sunma sözü verdi. Önümüzdeki iki yıl içinde altı modelin daha piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Bu genişleme, şirketin bu yılın ilk yarısında Avrupa’daki hibrid araç satışlarında %41’lik bir artışı yansıtıyor. Stellantis, elektrikli araçlara (EV) yönelik talepteki küresel yumuşamaya rağmen, EV satışlarının 2024’ün başından bu yana sabit kaldığını belirtti.

Stellantis’in EMEA bölgesi tahrik sistemleri kıdemli başkan yardımcısı Christian Müller, “hafif hibrit” araçlarının maliyet etkinliğini vurguladı. Fiş gerektirmeyen bu hibrit araçlar, çift debriyajlı robotik şanzıman ve güçlendirilmiş fren enerjisi geri kazanım sistemi ile birlikte 48 voltluk düşük voltajlı bir batarya kullanıyor. Müller, yüksek voltajlı hibritlerle karşılaştırılabilir CO2 emisyonu azaltımının tüketiciler için daha uygun bir fiyata sahip olduğunu vurguladı.

Şirketin hafif hibrit teknolojisi, plug-in hibrit teknolojisiyle yaklaşık 80 kilometreye kıyasla bir kilometreye kadar saf elektrikli sürüşe izin veriyor.

Hibrid araç serisini genişletmeye yönelik bu hamle, Stellantis’in müşterilerine daha çevre dostu ve uygun maliyetli seçenekler sunma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.