Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

iOS 18, araç tutmasının önüne geçecek

Yeni gelen güncellemeyle beraber iOS 18’de araç tutması sorununun önüne geçilebilecek. Beta aşamasında olan güncellemede yeni gelişmeler var.

iOS 18, araç tutmasının önüne geçecek
9 Temmuz 2024 00:13
35

iOS 18’de, araç tutması sorununa karşı yeni bir uygulama geliyor. Gelecek güncelleme sonrasında uzun yolculuklarda araç tutması probleminden kurtulabilirsiniz. iPhone veya iPad araç kullanırken hareket hastalığını azaltmaya yardımcı olacak bu uygulama şimdiden merak edilmeye başlandı. Apple, yolculuk yaparken yaşadığınız duyusal çatışmaların önüne bu uygulamayla geçebilecek.

iOs 18’de Vehicle Motion Cues (araç tutması) özelliği nasıl kullanılır?

Apple araç tutması konusunda önemli bir adım atıyor. Özellikle uzun seyahatlerde araç tutması sorunlarıyla karşılaşan kullanıcılar için yeni bir özellik geliştirildi. ”Vehicle Motion Cues” özelliği sayesinde seyahat sırasında mide bulanması ve baş dönmesi gibi sorunların önüne geçilebilecek.

iOS 18’de ”Araç Hareket İşaretleri” özelliği, arabada olduğunuzu algılamak için iPhone ve iPad’de yerleşik olarak bulunan sensörlerden destek alacak. Uygulama otomatik olarak açılacak şekilde ayarlanabilecek. iOS 18’de, aşağıdaki adımları izleyerek Araç Hareket İpuçlarını etkin hale getirebilirsiniz.

  • Ayarlar’ı açın
  • Erişilebilirlik’e dokunun
  • Hareket’e dokunun
  • Araç Hareket İşaretlerini Göster seçeneğini açın

Uygulamanın sahip olduğu özellikleri nedeniyle birçok araç sürücüsünün sorunlarına destek olacağı tahmin ediliyor. Uzun zamandır uygulama ile ilgili çalışmalar yapan Apple yakın zamanda bu özelliği devreye sokacak.

iOS 18’de araç tutması sorununun önüne geçilebilecek uygulama şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor. Apple, yakın zamanda uygulamanın beta sürümünü yayınlayacak. Uygulamanın Eylül ayında kullanımına gireceği düşünülüyor. Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıda belirtebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.