Dolar 33,0717
Euro 36,0754
Altın 2.629,75
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Paramount Global komitesi Skydance birleşmesini destekliyor

Paramount Global komitesi Skydance birleşmesini destekliyor

Paramount Global komitesi Skydance birleşmesini destekliyor
8 Temmuz 2024 02:20
91

Medya sektöründe önemli bir gelişme olarak, Paramount Global’in özel komitesi Skydance Media ile birleşmeye onay verdi. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye göre bu gelişme teknoloji devi David Ellison’ı Paramount Global’i satın almaya daha da yaklaştırıyor.

Özel komitenin Pazar günü aldığı karar, eğlence sektörünün önde gelen iki oyuncusunun potansiyel konsolidasyonuna zemin hazırlıyor. Büyük film stüdyosu ve CBS, MTV ve Nickelodeon gibi televizyon ağlarıyla tanınan Paramount, daha önce Skydance Media ile “Top Gun: Maverick,” “Mission: Impossible -Dead Reckoning” ve “Star Trek Into Darkness” gibi gişe rekorları kıran filmlerde Skydance Media ile işbirliği yapmıştı.

Birleşme, Paramount’un icracı olmayan başkanı Shari Redstone’un da dahil olduğu tüm yönetim kurulunun onayına bağlı. Redstone daha önce ailenin Paramount’taki kontrol hisselerini Ellison ve ortaklarına satmak üzere bir ön anlaşmaya varmıştı. Geçen hafta yapılan bu ön anlaşma, Redstone ailesinin Paramount’un oy hakkına sahip hisselerinin %77’sini kontrol eden holding şirketi National Amusements’ı satmasına yol açabilir.

Birleşmeye ilişkin nihai karar Pazartesi günü erken saatlerde kamuoyuna duyurulabilir. Birleşme görüşmeleri 11 Haziran’da aniden durduktan sonra sessizce yeniden başlamış, Ellison görüşmelerin askıya alınmasından yaklaşık bir hafta sonra Redstone’a ulaşmıştı. Yenilenen görüşmelerde Skydance Media’nın National Amusements için teklifini geliştirdiği ve Redstone ailesine 1.75 milyar dolar önerdiği bildirildi. Buna ek olarak, revize edilen teklif, potansiyel hissedar davalarına karşı koruma sağlamak için gelişmiş yasal korumalar içeriyor.

Önerilen bu anlaşma, hızla gelişen medya ortamında gezinmeye çalışan Paramount Global için çok önemli bir anı temsil ediyor. Birleşme gerçekleşirse, Paramount’un kapsamlı medya varlıklarının Skydance Media’nın üretim yetenekleriyle birleşmesine işaret edecek ve potansiyel olarak eğlence içeriği oluşturma ve dağıtımının geleceğini yeniden şekillendirecektir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.