Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Yeniden Bakan seçilen Murat Kurum göreve hızlı başladı! İlk icraatını gerçekleştirdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni görevinde ilk icraat olarak deprem illerinden Malatya’ya giderek gerçekleştirdi. Kurum, Hatay ve Kahramanmaraş’a da giderek saha incelemelerinde bulunacak.

Yeniden Bakan seçilen Murat Kurum göreve hızlı başladı! İlk icraatını gerçekleştirdi
5 Temmuz 2024 02:24
83

Görevden affını isteyen eski Bakan Mehmet Özhaseki’nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bir kez daha Bakan olarak göreve başlayan Murat Kurum ilk icraatını gerçekleştirdi.

BAKAN KURUM GÖREVE HIZLI BAŞLADI

Kurum, göreve başlar başlamaz soluğu 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Malatya’ya gerçekleştirdi.

İl Koordinasyon Toplantısı’na katılan Kurum, Malatya’da yapılan çalışmalar ve rezerv alanlardaki son durum hakkında bilgi aldı.

‘SÖZ VERİYORUZ, ASRIN FELAKETİNİN AÇTIĞI TÜM YARALARI SARACAĞIZ’

Burada konuşan Kurum, 2023 Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri öncesinde şehirleri yeniden ayağa kaldıracaklarını ve ellerini deprem bölgesinden çekmeyeceklerine dair millete bir söz verdiklerini anımsattı.

Depremin hemen ardından kısa zamanda konutların inşaatının başlatıldığını belirten Kurum, “Söz veriyoruz. Malatya’mızın inşa ve ihyası için kararlarımızı ortak akılla ve beraberce alacak, alınan kararları da uygulayacağız. Asrın felaketinin açtığı tüm yaraları saracağız. Malatya’yı çok daha güzel günlere kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, “Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız.” demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.