Dolar 32,7079
Euro 35,4532
Altın 2.495,74
BİST 10.918,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Yatırımcı konsorsiyumunun teklifi artırmasının ardından Macy’s hisseleri yükseldi

Yatırımcı konsorsiyumunun teklifi artırmasının ardından Macy’s hisseleri yükseldi

Yatırımcı konsorsiyumunun teklifi artırmasının ardından Macy’s hisseleri yükseldi
5 Temmuz 2024 14:06
30

Arkhouse Management Co. ve Brigade Capital Management’ın Macy’s (M) için yaklaşık 6,9 milyar dolarlık daha yüksek bir satın alma fiyatı önerdiği Wall Street Journal’ın haberinde yer aldı.

Macy’s hisselerinin değeri, bu duyurunun ardından piyasa açılmadan önce yapılan işlemlerde %4,5 oranında arttı.

Yatırım şirketleri, Mart ayında yaptıkları hisse başına 24 dolarlık teklife kıyasla, halihazırda sahip olmadıkları her bir Macy’s hissesi için 24,80 dolar ödemeyi teklif ediyor. Mart ayındaki teklif, Aralık ayındaki hisse başına 21 dolarlık ilk teklifin geliştirilmiş haliydi.

Revize edilen teklif, Macy’s yönetim kurulunun, şirketin mevcut iyileştirme çabalarının şirketin özel bir şirket olması halinde mi daha etkili olacağını yoksa halka açık bir kuruluş olmaya devam mı etmesi gerektiğini değerlendirmesini gerektiriyor. Yönetim kurulu bu konuyu, şirketi iyileştirmeye yönelik stratejilerinin sonuç vermeye başladığını savunan yeni İcra Kurulu Başkanı Tony Spring’in planlarıyla birlikte değerlendirmelidir.

Spring, Şubat ayında liderliği üstlendiğinden bu yana performansı düşük mağazaları kapatıyor ve satışları daha güçlü olan mağazaların geliştirilmesine yatırım yapıyor. Spring’in stratejileri arasında, özellikle pandeminin ardından güzellik ürünlerine olan talebin artması nedeniyle son zamanlarda ABD’deki satışlarında artış yaşayan ve Macy’s ve Bloomingdale’s’i geride bırakan lüks cilt bakımı ve makyaj perakende markası Bluemercury’nin genişletilmesi de yer alıyor.

Mayıs ayında Spring, Macy’s’in olumlu erken sonuçlar vermeye başlayan bir stratejiye sahip olduğu yorumunda bulundu.

2024 yılında Macy’s hisseleri yaklaşık %11 oranında geriledi ve bu da genel borsadan daha zayıf bir performans oldu.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.