Dolar 32,7247
Euro 35,5163
Altın 2.496,60
BİST 10.859,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

TFF, CAS’a başvuramıyor! Merih Demiral Hollanda maçında yok

TFF, Merih Demiral için verilen 2 maçlık ceza için CAS’a gidemeyecek. Demiral, 2 maç ve daha az cezalarda CAS’a gitme hakkı bulunmadığı için yarın oynanacak Hollanda maçında forma giyemeyecek.

TFF, CAS’a başvuramıyor! Merih Demiral Hollanda maçında yok
5 Temmuz 2024 16:12
45

UEFA, Avusturya- Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral’la ilgili kararını açıkladı.

2 MAÇ CEZA ALDI

2 Temmuz Salı günü oynanan ve A Milli Takımımızın 2-1’lik zaferiyle sonuçlanan Avusturya maçı sonrası oyuncumuz Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılmıştı. UEFA, Milli futbolcumuz Merih Demiral’a 2 maç ceza verdi. Ceza kararının, UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 11. maddesi olan “Genel davranış ilkeleri” kapsamında alındığı belirtildi.

UEFA’nın açıklaması şöyle;

UEFA, yaptığı açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir.” ifadeleriyle cezanın gerekçesini açıkladı.

TFF CAS’A GİDEMEYECEK

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA tarafından Merih’e verilen ceza için CAS’a itirazda bulunamayacak.CAS’a gidilebilmesi için verilen cezanın 2 maç ya da daha az olması gerekiyor.

HOLLANDA MAÇINDA YOK

UEFA tarafından verilen ceza nedeniyle A Milli Takımımızda 2 maç forma giyemeyecek olan Merih, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalindeki Hollanda karşılaşmasında sahadaki yerini alamayacak. Milli futbolcu, yarı finale yükselmemiz halinde de cezası nedeniyle oynayamayacak.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.