Dolar 32,7105
Euro 35,4592
Altın 2.494,82
BİST 10.909,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Tahvil fonları bir haftada 19 milyar dolar çekerek 2021 başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

Tahvil fonları bir haftada 19 milyar dolar çekerek 2021 başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı

Tahvil fonları bir haftada 19 milyar dolar çekerek 2021 başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı
5 Temmuz 2024 14:22
30

Yatırımcılar Çarşamba gününe kadarki hafta boyunca tahvil fonlarına 19 milyar dolar aktararak Şubat 2021’den bu yana en önemli haftalık girişi gerçekleştirdi. Bank of America’nın (BofA) Cuma günü yayınladığı bir araştırma notuna göre, bu artış yüksek getirilerin cazibesine bağlanıyor.

Merkez bankalarının enflasyonla mücadele için faiz oranlarını yükselttiği bir ortamda, sabit getirili varlıkların getirileri keskin bir şekilde yükseldi. Bu artış yatırımcıları tahvillere ve nakit benzeri para piyasası fonlarına yöneltti. BofA analistleri, yatırımcıların yılın ilerleyen dönemlerinde olası faiz indirimleri beklentisiyle ‘zirve getiriler’ olarak adlandırdıkları bu fırsatı değerlendirdiklerini vurguluyor.

Finansal piyasalar şu anda, enflasyonda bazı ilerleme işaretleri ve ekonomik büyümedeki yavaşlamanın ardından ABD Merkez Bankası’nın bu yıl içinde borçlanma maliyetlerini yaklaşık 0,5 puan düşürmesini bekliyor.

Tahvil fonlarına ek olarak, nakit fonlarında da önemli bir artış görüldü ve BofA, finansal veri şirketi EPFR’nin verilerine göre son iki ayın en büyük girişi olan 51,9 milyar dolarlık giriş bildirdi.

Hisse senedi fonları da üst üste 11. haftada toplam 8,1 milyar dolarlık girişle olumlu bir eğilim yaşadı. Bu seri, Aralık 2021’den bu yana görülen en uzun seri. Özellikle, Amerikan piyasasındaki en büyük şirketleri temsil eden ABD büyük sermayeli hisse senetleri, 16,6 milyar dolar ile son 16 haftanın en önemli girişini aldı.

Bu finansal faaliyet, 3 Temmuz 2024 tarihli bir dosya fotoğrafında görüldüğü üzere, New York’taki New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) katında faaliyet gösteren tüccarların arka planında gerçekleşiyor. Çeşitli varlık sınıflarına yönelik artan yatırımcı ilgisi, gelişen ekonomik ve finansal koşullara verilen stratejik bir yanıtı yansıtmaktadır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.