Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 31°C

Samsung, Exynos Yonga Setindeki Aşırı Isınmayı Yönetmek için Bilgisayarlardaki Soğutucu Teknolojisini Kullanabilir

Samsung tarafından gelecek yılın Galaxy S25 serisi akıllı telefonlarında yer alması beklenilen Exynos 2500 yonga setindeki aşırı ısınma sorununun önüne geçmek için bilgisayarlardakine benzer bir yeni bir soğutma teknolojisinin kullanılacağı ileri …

Samsung, Exynos Yonga Setindeki Aşırı Isınmayı Yönetmek için Bilgisayarlardaki Soğutucu Teknolojisini Kullanabilir
5 Temmuz 2024 00:07
38

Samsung tarafından gelecek yılın Galaxy S25 serisi akıllı telefonlarında yer alması beklenilen Exynos 2500 yonga setindeki aşırı ısınma sorununun önüne geçmek için bilgisayarlardakine benzer bir yeni bir soğutma teknolojisinin kullanılacağı ileri sürüldü.

TheElec’in haberine göre, Exynos 2400 iyi bir performans sergilese de Qualcomm Snapdragon muadilinden biraz daha sıcak çalışıyor. Bu sebeple Samsung, yayma levha düzeyinde paket HPB (FOWLP-HPB) adı verilen yeni bir çip paketleme teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu teknolojide, işlemcinin üzerinde ısı dağıtımına yardımcı olan, ısı yolu bloğu (HPB) adı verilen bir soğutucu bulunuyor.

Bu teknoloji PC’lerde ve sunucularda kullanılıyor ve gelecekteki Exynos işlemcilerde de kullanılması bekleniyor. TheElec, teknolojinin daha küçük form faktörleri nedeniyle akıllı telefonlara yeni ulaşabiliyor.

Samsung’un çip bölümü altındaki Gelişmiş Paket (AVP) işletmesi geliştirmeden sorumlu ve teknolojiyi 2024’ün 4. çeyreğine kadar geliştirmesi bekleniyor. Kısa süre sonra seri üretimin de başlaması bekleniyor. İddia edilen zaman çizelgesine göre, Galaxy S25 serisine güç vermesi beklenen Exynos 2500 yonga setinin, geliştirmenin 2024’ün 4. çeyreğinin başlarında tamamlanması durumunda yeni soğutucu teknolojisini kullanma şansı olabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.