Dolar 32,7201
Euro 35,5141
Altın 2.499,81
BİST 10.916,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Samsung çip talebiyle 2. çeyrek kârında artış bekliyor

Samsung çip talebiyle 2. çeyrek kârında artış bekliyor

Samsung çip talebiyle 2. çeyrek kârında artış bekliyor
5 Temmuz 2024 14:52
25

Samsung Electronics, ikinci çeyrekte faaliyet kârında önemli bir artış öngörürken, bu artışı yapay zekâ teknolojilerine yönelik artan talebin körüklediği yarı iletken fiyatlarındaki artışa bağladı.

Dünyanın önde gelen bellek çipi ve televizyon üreticisi olarak bilinen Güney Koreli teknoloji devi, 30 Haziran’da sona eren çeyrekte faaliyet kârının 10,4 trilyon won’a (7,54 milyar $) yükseldiğini tahmin ediyor. Bu, geçen yılın aynı döneminde bildirilen 670 milyar won’a göre önemli bir artışa işaret ediyor.

Şirket Cuma günü yarı iletken işinin güçlü performansına işaret eden bir ön kazanç açıklaması yayınladı. Çip fiyatlarındaki toparlanma, bir gerileme döneminin ardından geldi ve Samsung için karlı bir çeyreğe zemin hazırladı.

Yarı iletkenlere olan talep, büyük ölçüde yüksek performanslı bilgi işlem yongalarına dayanan yapay zeka alanındaki gelişmeler ve artan yatırımlar nedeniyle yükselişte.

Samsung’un kazanç tahmini, şirketin geçtiğimiz yıl önemli dalgalanmalara sahne olan bir pazardaki dayanıklılığının ve uyum yeteneğinin altını çiziyor. Küresel elektronik pazarında güçlü bir yere sahip olan Samsung’un mali sağlığı, özellikle yarı iletken sektöründe olmak üzere, sektörün geneli için bir gösterge olarak görülüyor.

Samsung’un raporunda Güney Kore wonu için kullanılan ABD doları dönüşüm oranı 1,379.8700 won / 1 dolardı. Samsung’un bu mali güncellemesi, dinamik elektronik ve yarı iletken pazarlarında gezinirken şirketin performansı için olumlu bir ton oluşturuyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.