Dolar 32,6496
Euro 35,4031
Altın 2.507,92
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

Sahibinden satılık belediye!

CHP’li Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarının, bir ilan sitesi üzerinden satışa çıkarıldığı belirlendi. Toplam değeri 270 milyon lira olan bina ve imarlı arsaların satışına dair talepler, 20 yıldır belediye meclisinde CHP’liler tarafından engelleniyordu.

Sahibinden satılık belediye!
5 Temmuz 2024 06:52
44

31 Mart yerel seçimlerinden sonra AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi, gayrimenkul ve taşınmaz satışı ile gündemde. Üsküdar’da 20 yıldır belediyenin taşınmaz satışına karşı çıkan CHP, önceki yönetimin 5 yılda öngördüğü satışı tek seferde yapmak için ilana çıktı. Sahibinden.com üzerinden satışa çıkarılan arasında Şile, Kartal, Beykoz, Sultanbeyli, Çekmeköy gibi yerlerde imarlı arsalar, Burhaniye, Kandilli, Yavuztürk gibi bölgelerde ise daireler var. Taşınmazların toplam değeri 270 milyon 475 bin lirayı buluyor.

3 AYDA SATIŞA GEÇTİLER

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Seçimlerden önce bazı taşınmazlarla ilgili satış taleplerimizi CHP’liler sürekli reddetti. 31 Mart’tan bu yana 3 ay geçti. Şu an belediyenin neyi var neyi yoksa satışa çıkardılar. Tam anlamıyla bir talan yaşanıyor. Biz bu alanları, belediyenin taşınmazı olsun, zor anlarda ihtiyaç duyulduğunda belediyeye katkı olsun diye satın aldık. Bugün ise haraç mezat ne var ne yoksa satışa çıkardılar, inanılır gibi değil” dedi.

TALANI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?

Yeni Şafak’a konuşan Türkmen, “Buradaki konutları biz ürettik, 5 yılda parça parça elden çıkartarak bütçemizi dengelemek için. Arsaları elimizdeki taşınmazlara karşılık aldık. Vakti gelince, ihtiyaç halinde kullanırız dedik. Yeni yönetimin bu taşınmazları elbette satma hakkı ve yetkisi var. Lakin bizim yüzlerce eseri milletimizin hizmetine sunarken bile 5 yılda yapmadığımız satışın tek seferde yapılması, en ufak taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü gösteriyor. Çok çok ciddi bir satış söz konusu” ifadelerini kullandı. Türkmen, “Bu satış bizim dönemimizde gerçekleşseydi, muhalefetin diline düşmüştük, muhalefet medyası bu talanı görmüyor mu? Satışlardan elde edilecek parayla, Üsküdar’a yatırım yapılmayacak, personel maaşı, elektrik, su gibi rutin ödemeler yapılacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.