Dolar 32,6963
Euro 35,4767
Altın 2.494,84
BİST 10.931,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

OpenAI 2023’te veri ihlaline uğradı, tasarım detayları çalındı

OpenAI 2023’te veri ihlaline uğradı, tasarım detayları çalındı

OpenAI 2023’te veri ihlaline uğradı, tasarım detayları çalındı
5 Temmuz 2024 13:36
28

Geçen yıl meydana gelen bir güvenlik ihlalinde, bir bilgisayar korsanı OpenAI’nin dahili mesajlaşma sistemlerine sızdı ve firmanın yapay zeka teknolojilerinin tasarımıyla ilgili ayrıntıları çıkardı. New York Times tarafından yayınlanan bir raporda, söz konusu ihlalin OpenAI çalışanları tarafından şirketin en son yapay zeka gelişmelerini tartışmak üzere kullanılan çevrimiçi bir forumdan bilgi çalınmasını içerdiği vurgulandı.

Habere göre bilgisayar korsanı, popüler ChatGPT de dahil olmak üzere OpenAI’nin yapay zeka teknolojilerini barındırmak ve geliştirmek için kullanılan sistemlere nüfuz etmedi. Microsoft Corp (NASDAQ:MSFT) tarafından desteklenen OpenAI, olayla ilgili olarak henüz kamuoyuna bir açıklama yapmadı.

İhlal, geçtiğimiz yılın Nisan ayında yapılan bir toplantı sırasında OpenAI çalışanlarının dikkatine sunuldu ve şirketin yönetim kuruluna da iletildi. OpenAI yöneticileri, hiçbir müşteri ya da iş ortağı verisi tehlikeye atılmadığı için ihlali kamuya açıklamamayı tercih etti.

Yöneticiler, bilgisayar korsanının muhtemelen herhangi bir yabancı hükümetle bağlantısı olmayan özel bir kişi olduğunu değerlendirerek, ihlali ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit olarak görmediler. Sonuç olarak, San Francisco merkezli AI şirketi ihlali federal kolluk kuvvetlerine bildirmedi.

Ayrı bir gelişme olarak, OpenAI Mayıs ayında yapay zeka modellerini aldatıcı çevrimiçi faaliyetler için kullanmaya çalışan beş gizli operasyonu engellediğini duyurdu. Bu ifşaat, yapay zeka teknolojilerinin potansiyel kötüye kullanımı konusunda süregelen endişelere katkıda bulundu.

OpenAI’deki ihlal, Biden yönetimindeki ABD hükümetinin, Amerikan YZ teknolojisini başta Çin ve Rusya olmak üzere yabancı düşmanlardan korumak için yeni önlemler düşündüğü bir zamanda meydana geldi. Bu önlemler ChatGPT gibi gelişmiş yapay zeka modellerine yönelik kısıtlamaları içerebilir.

Ayrıca, Mayıs ayında, 16 YZ şirketinden oluşan bir koalisyon, YZ teknolojisinin güvenli bir şekilde geliştirilmesini sağlamak için küresel bir toplantıda taahhütte bulundu. Bu hareket, endüstri ve düzenleyicilerin YZ inovasyonunun hızlı temposunu ve bununla ilişkili riskleri ele alma konusundaki aciliyetini yansıtıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.