Dolar 32,7115
Euro 35,5023
Altın 2.495,23
BİST 10.913,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Netanyahu, Hamas ile ateşkes müzakereleri için heyet göndermeyi onayladı

İsrailli üst düzey bir yetkili, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de Hamas ile ateşkes anlaşması ve rehinelerin serbest bırakılması için müzakerelerde bulunmak üzere bir heyet gönderilmesini onayladığını açıkladı. İsrail’in Mısır yahut Katar’da gerçekleştirilmesi muhtemel görüşmelere katılma kararı, ABD’nin desteklediği Katarlı ve Mısırlı arabulucuların, anlaşma önerisine Hamas’ın verdiği yanıtı İsrail’e iletmesinden bir gün sonra geldi. Hamas, önerilen anlaşma hakkında Katarlı ve Mısırlı arabulucularla istişare ettiğini belirtmişti. Bu son gelişme, yaklaşık 9 aydır devam eden saldırıların sonlandırılmasını görüşmek üzere yeni bir çabaya işaret ediyor.

Netanyahu, Hamas ile ateşkes müzakereleri için heyet göndermeyi onayladı
5 Temmuz 2024 16:12
25

Dosya Boyutu: 80.67 MB

ÇEKİM TARİHİ: 4 Temmuz 2024

UZUNLUK: 00: 01: 17

1. Netanyahu’nun çeşitli görüntüleri (Kaynak: Hükümet Basın Ofisi)

2. Rehinelerin serbest bırakılmasından çeşitli görüntüler (Kaynak: İsrail Savunma Kuvvetleri/Hükümet Basın Ofisi)

3. İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarından çeşitli görüntüler (Kaynak: İsrail Savunma Kuvvetleri)

İsrailli üst düzey bir yetkili Perşembe günü Xinhua’ya yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de Hamas ile ateşkes anlaşması ve rehinelerin serbest bırakılması için müzakerelerde bulunmak üzere bir heyet gönderilmesini onayladığını bildirdi.

İsrail’in Mısır yahut Katar’da gerçekleştirilmesi muhtemel görüşmelere katılma kararı, ABD’nin desteklediği Katarlı ve Mısırlı arabulucuların, anlaşma önerisine Hamas’ın verdiği yanıtı İsrail’e iletmesinden bir gün sonra geldi.

Adının açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkili, “Başbakan Netanyahu ön değerlendirmenin ardından, müzakere heyetinin gönderilmesini onayladı” dedi.

Kaynak, İsrail’in “ancak tüm hedeflerine ulaştıktan sonra savaşın sona ermesini kabul edeceğini” bir kez daha yineledi.

İsrail devletine ait Kan TV’nin Perşembe günü yayımladığı bir habere göre, hükümet yetkilileri bir anlaşmaya varılması olasılığı hakkında “iyimser” olduklarını dile getirerek, Hamas’ın yanıtını dolaylı müzakerelerin başlangıcından bu yana verilen “en iyi yanıt” olarak nitelendirdi.

Hamas, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, önerilen anlaşma hakkında Katarlı ve Mısırlı arabulucularla istişare ettiğini belirtmişti. Açıklamada, “Filistin halkına yönelik saldırıları durdurmak için arabulucu kardeşlerimizle fikir alışverişinde bulunduk” ifadesi kullanılmıştı.

Bu son gelişme, yaklaşık 9 aydır devam eden saldırıların sonlandırılmasını görüşmek üzere yeni bir çabaya işaret ediyor. Gazze’deki sağlık yetkililerine göre, bölgeye düzenlenen saldırılarda 38.000’den fazla Filistinli öldürüldü.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kudüs’ten bildiriyor. (XHTV)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.