Dolar 32,7125
Euro 35,5046
Altın 2.497,54
BİST 10.913,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Mt. Gox alacaklılarına kötü haber

Mt. Gox alacaklılarına kötü haber

Mt. Gox alacaklılarına kötü haber
5 Temmuz 2024 16:36
103

Mt. Gox’tan gelen son resmi dosyalara göre alacaklılara ödenecek Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) varlıklarının zaman çizelgesi borsadan borsaya değişiyor. Örnek olarak, Kraken borsasını tercih eden bir alacaklı, Bitcoin’lerini 90 güne kadar bekleyebilir.

Mt. Gox bugün yaptığı resmi açıklama ile borsalara kademeli gönderimlere başlarken Bitcoin fiyatı da haftalar sonra 54 bin doların altını gördü.

Ancak satış baskısının, korkulduğu kadar büyük olmayabileceği de belirtiliyor. Borsanın mütevelli heyeti tarafından paylaşılan resmi dosyaya göre alacaklılara coin’ler borsadan borsaya değişen zaman dilimlerinde dağıtılacak.

Dağıtım süreleri 14 ile 90 gün arasında değişiyor

Örneğin Kraken borsasına ödemeler için en fazla 90 günlük bir süre tanındı. Bu da demek oluyor ki Mt. Gox’tan ödemelerini Kraken’e talep eden alacaklılar, Bitcoin’lerini 90 gün sonra da ellerine geçirebilir. Bu süre Bitstamp borsası için 60 gün, BitGo için 20 gün ve SBI VC Trade ile Bitbank için ise 14 gün olarak belirlenmiş durumda.

Mt. Gox’un mütevelli heyeti dosyasında konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Rehabilitasyon süreci kapsamında alacaklısının hesabına yatırılması gereken BTC ve BCH’ler belli bir süre içerisinde bakiyeye eklenmelidir. Belirli kriterlere sahip olan kullanıcılara ise ödemeler derhal yapılacaktır.”

Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin 54.400 dolardan işlem görüyordu.

Bu haber ilk önce Coin Mühendisi sitesinde yayımlanmıştır.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.