Dolar 32,7218
Euro 35,5181
Altın 2.496,02
BİST 10.908,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Kripto çöküşünde dirençli kalan 3 büyük altcoin

Kripto çöküşünde dirençli kalan 3 büyük altcoin

Kripto çöküşünde dirençli kalan 3 büyük altcoin
5 Temmuz 2024 16:20
105

Investing.com – Haftanın son iş gününde kripto para piyasaları sert satışlara maruz kaldı. Birçok altcoin, %15’i aşan değer kayıpları görerek piyasanın hakimi olan Bitcoin’den daha fazla düştü. Ancak en büyük 20 kripto para birimi arasında yer alan 3 altcoin, hem Bitcoin hem de Ethereum karşısında dirençli kalırken son düşüşte çok daha az değer kaybetti.

Kripto piyasaları son 3 gündür serbest düşüşe devam ederken piyasa konusunda endişeli olan yatırımcılar düşüşün ne kadar daha devam edeceğini merak ediyor. Bitcoin, bugün %7’ye yaklaşan düşüşle 53.000 dolara kadar gerilerken birçok altcoin, çok daha ağır kayıplar verdi. En büyük altcoin olan Ethereum da bugün %8 bandında gerileyerek 2.810 dolara kadar düştü.

Bununla birlikte piyasa değeri yüksek kripto varlıklar arasında Solana (SOL), Tron (TRX) ve LEO, son satış dalgasına karşı ayakta kalabilen altcoin’ler oldu.

Solana, önceki iki günde 130 doların altına kadar gerilerken bugün 121 dolara kadar düştükten sonra hızlı toparlandı ve yeniden 130 dolar bandına adım atarak açılış fiyatı itibarıyla %1,7’lik değer artışına ulaştı. Bu da SOL’un BTC’ye karşı %4,8 ve ETH’ye karşı %5,65 oranında değer kazancıyla devam etmesini sağladı.

Son düşüşte ayakta kalan diğer altcoin ise TRX oldu. TRX, günün ilk saatlerinde satışlarda %5’e yakın düşüş kaydetse de ardından alt bölgeden gelen alımlarla günlük kaybını %1’in altına çekti ve 0,12 dolar bandında kalmayı başardı.

SOL ve TRX, güçlü topluluk desteğiyle son satışlara karşı daha dirençli kalırken bugün öne çıkan diğer altcoin LEO oldu.

InvestingPro’da YAZ İNDİRİMLERİ başladı! Şimdi %50 indirime ek %10’a varan indirimden faydalanmak için KAZAN kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

LEO, düşüşte stabil kalarak ilk 20 kripto para arasına girdi

iFinex ekosisteminin yerel varlığı olarak kullanılan LEO, Bitfinex borsasında işlem ücreti indirimi sunarak bir nevi borsanın yerel varlığı olarak kullanılıyor. LEO, piyasadan fon çıkışı esnasında değerini 5 milyar dolar seviyesinde koruyarak ilk 20 kripto para arasına girmeyi başardı.

LEO’nun uzun vadeli grafiğine bakıldığında; kripto para, özellikle piyasada volatilitenin arttığı dönemlerde daha stabil kalmasıyla dikkat çekiyor. Bu, ihraççı şirketin kripto varlığı desteklemek için düzenli varlık alımlarıyla açıklanabilir. Son olarak Bitcoin sert gerilerken LEO’nun %1 civarında kısmi düşüşle 5,7 dolar seviyelerinde kaldığı görüldü. Kripto para ayrıca bu hafta BTC karşısındaki değerini %10 oranında artırmayı başardı.

Kripto piyasası genelinde günün ilk saatlerindeki düşüşün yerini yatay bir seyre bırakmasının ardından ABD işlem saatlerine doğru kısmi alımların başladığı gözlemlendi. Son saatte Bitcoin, 55.000 dolar bandına adım atarken Ethereum, 3.000 dolara doğru hamle yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.