Dolar 32,7277
Euro 35,4943
Altın 2.498,70
BİST 10.922,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Kanada kritik maden birleşme ve satın almaları için onay eşiğini yükseltiyor

Kanada kritik maden birleşme ve satın almaları için onay eşiğini yükseltiyor

Kanada kritik maden birleşme ve satın almaları için onay eşiğini yükseltiyor
5 Temmuz 2024 15:22
18

Kanada önemli bir adım atarak, ülkenin kritik mineraller sektörünü içeren birleşme ve satın almalar (M&A) konusundaki tutumunu sıkılaştırdı. Sanayi Bakanı Francois-Philippe Champagne Perşembe günü yaptığı açıklamada, bundan böyle Kanadalı kritik mineral üreticilerini hedef alan büyük işlemlerin yalnızca “en istisnai koşullar” altında onaylanacağını duyurdu.

Bu açıklama, Glencore’un Teck Resources’ın çelik üretimi kömür işletmesini 6,93 milyar dolar değerinde bir anlaşma ile satın almasının şartlı onayına eşlik etti. Bakır, lityum ve nikel gibi söz konusu kritik mineraller, elektrikli araç bataryaları gibi modern teknolojilerde ve enerji dönüşümünde stratejik kullanımları nedeniyle gerekli görülüyor.

Kanada Yatırım Yasası uyarınca hükümet, birleşme ve satın alma faaliyetlerini Kanada için algılanan net faydaya göre onaylama ya da reddetme hakkını saklı tutuyor. Champagne, hükümetin stratejik olarak gördüğü bir sektörü koruma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, kritik mineral üreticilerini içeren gelecekteki anlaşmaların net faydalarını belirlemek için titiz bir değerlendirmeye tabi tutulacağını belirtti.

Son politika yönergesi, Kanada’nın madencilik sektöründeki yabancı yatırımlara, özellikle de bakır üreticilerine yönelik artan incelemesinin altını çiziyor. Bu inceleme, Kanada’nın son iki yıldır özellikle Çin kaynaklı yatırımlar konusunda benimsediği daha geniş bir savunma yaklaşımının parçası olmuştur.

Kanada hükümeti daha önce yatırımcılardan Çinli kuruluşlarla iş yapan Kanadalı şirketleri elden çıkarmalarını talep ederek kritik sektörlere yabancı müdahalesine karşı temkinli bir yaklaşım sergilemişti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.