Dolar 32,7201
Euro 35,5141
Altın 2.499,81
BİST 10.916,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Gimme Credit, Expedia için önemli bir aşama öngörüyor, satın alma tavsiyesini destekliyor

Gimme Credit, Expedia için önemli bir aşama öngörüyor, satın alma tavsiyesini destekliyor

Gimme Credit, Expedia için önemli bir aşama öngörüyor, satın alma tavsiyesini destekliyor
5 Temmuz 2024 15:06
27

Gimme Credit analistleri Expedia (EXPE) için yaz sezonunun önemini vurgulayarak, üçüncü çeyreğin geleneksel olarak yıllık kazancının büyük bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekti.

Analistler, “Üçüncü çeyrek Expedia (EXPE) için kritik önem taşıyor çünkü son iki yılda yıllık düzeltilmiş FAVÖK’ün yaklaşık %50’sini temsil etti” dedi. Üçüncü çeyrek için gelir büyümesinin %7 civarında olmasını bekliyorlar ki bu da önceki çeyreklerdeki büyümeden daha az. Gimme Credit bu düşük büyümeyi, son teknolojik gelişmelerden sonra Vrbo’dan beklenenden daha düşük sonuçlar alınmasıyla ilişkilendiriyor.

Bununla birlikte, kurumsal tahvil araştırmalarında uzmanlaşan firma, Expedia’nın bankalar ve havayolları ile işbirliği yapan işletmeden işletmeye segmentinin son dört çeyrekte ortalama %28 ile kayda değer bir büyüme yaşadığına dikkat çekiyor. Yeni ortaklıklar ve Çin pazarındaki güçlü performansla desteklenen bu artış, şirket için olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Gelir artışındaki yavaşlamaya rağmen Gimme Credit, Expedia için olumlu bir görünümü koruyor ve son dört çeyrekte düzeltilmiş FAVÖK marjlarındaki artışı vurguluyor. Bu iyileşmeyi teknoloji harcamalarının azalmasına ve Expedia’nın platform geçişinin başarıyla tamamlanmasına bağlıyorlar.

Satış ve pazarlamaya yapılan yatırımlar nedeniyle marjların sabit kalması beklense de Gimme Credit, Expedia’nın bu yıl 2 milyar dolarlık önemli bir serbest nakit akışı üreteceğini ve bunun da devam eden hisse geri alımlarını destekleyeceğini tahmin ediyor. FAVÖK’te beklenen büyümeyle birlikte, bu durum borcun yıl sonuna kadar faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kârın 2,6 katına düşmesiyle sonuçlanacaktır ki bu 2018’den bu yana en uygun orandır.

Expedia’nın kısa vadeli gelir büyümesi önceki zirveleri yakalayamasa da Gimme Credit, rekabet ortamı göz önüne alındığında öngörülen %7’lik yıllık büyümeyi güçlü olarak değerlendiriyor. Gimme Credit, 2031 tahvillerinin on yıllık ABD Hazine tahvillerine kıyasla +94 baz puanlık bir primle işlem gördüğünü gözlemleyerek şirketin hisse senetlerinin satın alınmasını tavsiye etmeye devam ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.