Dolar 32,7282
Euro 35,4895
Altın 2.497,81
BİST 10.923,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Epic Games Apple’ı Avrupa’daki oyun mağazasını engellemekle suçluyor

Epic Games Apple’ı Avrupa’daki oyun mağazasını engellemekle suçluyor

Epic Games Apple’ı Avrupa’daki oyun mağazasını engellemekle suçluyor
5 Temmuz 2024 15:36
22

Popüler “Fortnite” oyununun yaratıcısı Epic Games, Apple (NASDAQ:AAPL)’ı Epic Games Store’u Avrupa’daki iOS cihazlarında kullanıma sunma çabalarını engellemekle suçladı. Video oyun yayıncısı, Apple’ın kendi App Store’undakilere çok benzediğini söylediği uygulamasındaki düğmelerin ve etiketlerin tasarımı nedeniyle Apple’ın başvurularını iki kez reddettiğini iddia ediyor.

Epic Games, “Yükle” ve “Uygulama içi satın alımlar” düğmeleri için çeşitli uygulama mağazalarında yaygın olan ve normal iOS uygulama tasarımına uygun standart adlandırma kurallarını kullandığını savunuyor. Şirket, Apple’ın ret kararlarının keyfi, engelleyici ve potansiyel olarak Dijital Piyasalar Yasası’nı (DMA) ihlal edici olduğunu ileri sürerek şikayetlerini Avrupa Komisyonu’na iletti.

Bu anlaşmazlık, Apple’ın Mart ayının başlarında Avrupalı düzenleyicilerin baskısı altında Epic’in oyun mağazasını Avrupa’da Apple’ın iOS platformunda tanıtmasına izin vermesi gereken tavizler vermesine rağmen ortaya çıktı. Şu an itibariyle hem Apple hem de Avrupa Komisyonu konuyla ilgili yorum yapmadı.

InvestingPro Insights

Epic Games ve Apple arasındaki Epic Games Store’un Avrupa’daki iOS cihazlarda kullanıma sunulması konusundaki çekişme şiddetlenirken, Apple’ın mevcut finansal sağlığına ve piyasa duyarlılığına bakmak faydalı olacaktır. InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine göre Apple (AAPL), küresel pazardaki önemli varlığını yansıtan 3,4 trilyon USD’lik güçlü bir piyasa değerine sahip.

InvestingPro İpuçları iki önemli bilgi sunuyor: Birincisi, Apple’ın 13 yıl üst üste temettü artırma geçmişi var ve bu da hissedarlara güçlü ve tutarlı bir getiri sağladığını gösteriyor. Bu, yasal anlaşmazlıkların ortasında bile şirketin finansal istikrarının ve yatırımcılarına olan bağlılığının bir işareti olabilir. İkinci olarak, hisse senedi şu anda 2024’ün 2. çeyreğinde sona eren son on iki ay itibariyle 45,79 gibi yüksek bir Fiyat / Defter katsayısıyla işlem görüyor ve bu da piyasanın şirketin varlıklarına ve gelecekteki büyüme beklentilerine yüksek değer verdiğini gösteriyor olabilir.

Apple’ın performans ölçütlerine bakan yatırımcılar ve analistler F/K Oranının 34,25 olduğunu görecektir; bu da hisse senedinin kazançlara kıyasla primli değerlendiğini gösterebilir. Ayrıca, 2024’ün 2. çeyreği itibariyle son on iki ayda %-0,9’luk hafif negatif gelir artışı, şirketin büyüme yörüngesini değerlendirenler için ilgi çekici bir nokta olabilir.

Daha derin bir analizle ilgilenen okuyucular için, Apple’ın mali durumu ve piyasa davranışı hakkında daha fazla bağlam sağlayabilecek 19 ek InvestingPro İpucu mevcuttur. Bu ipuçlarına https://www.investing.com/pro/AAPL adresinden erişilebilir. Ayrıca, kullanıcılar INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık Pro ve yıllık ya da iki yıllık Pro+ aboneliklerinde %10’a varan indirim sağlayan özel bir tekliften faydalanabilir ve kapsamlı finansal analizler ve yatırım araçlarının kilidini açabilirler.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.