Dolar 32,7279
Euro 35,4775
Altın 2.497,81
BİST 10.914,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

ElevenLabs, Yapay Zekâ Seçeneklerine Vefat Etmiş Ünlü İsimlerin Seslerini Ekledi

ElevenLabs, kitapları sesli hâle getiren Reader hizmetine vefat etmiş ünlü isimlerin seslerini eklemeye başladı. Şirket, bunun için telif haklarının alındığını duyurdu.

ElevenLabs, Yapay Zekâ Seçeneklerine Vefat Etmiş Ünlü İsimlerin Seslerini Ekledi
5 Temmuz 2024 11:50
60

Geliştirdiği ses odaklı yapay zekâ araçları ile kendi alanında büyük bir başarı yakalayan ElevenLabs, dikkat çekici bir adım attı. Şirket, kullanıcıların sesli kitaplar oluşturmalarını sağlayan “Reader” hizmetine, vefat etmiş ünlülerin seslerini ekledi. ElevenLabs, burada bir telif hakkı olmadığını çünkü sesleri eklenen ünlü isimlerin mirasçıları ile anlaşmalar yapıldığını söyledi.

ElevenLabs tarafından yapılan duyuruya göre kullanıcılar, Judy Garland, Burt Reynolds, James Dean ve Sir Laurence Olivier’ın seslerini kullanabilecekler. Reader hizmetindeki “İkonik Ses Kütüphanesi“, ünlü oyuncularının seslerinin bulunacağı yer olacak.

Şimdilik herkese açık değil

ElevenLabs’ın telifini aldığı yeni sesler, ne yazık ki küresel çapta kullanıma açık değil. Çünkü Reader, şimdilik sadece ABD, İngiltere ve Kanada’da kullanılabiliyor. Ayrıca henüz sadece iOS ekosistemi için mevcut. Ancak şirket, Android camiası için de çalışmalara başladığını açıkladı.

ElevenLabs, bu hamleyle ünlü isimlerin seslerini kullanmak için resmî bir adım atmış oldu. Ancak bu adımın söz konusu 4 ünlü isimden mi ibaret olacağı yoksa gelecekte pek çok sanatçının dahil mi edileceği henüz belli değil. Ancak şirket, telif hakları için çok yüksek ödemeler yapmak zorunda kalabilir. Bu yüzden, ünlü isimlerin sesleri kısıtlı bir çerçevede kullanıcıya ulaşabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.