Dolar 32,7247
Euro 35,5163
Altın 2.496,60
BİST 10.859,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Dünya Çapında Değer Yatırım Fonları Haziran Ayında Kazançlarının Bir Kısmını Geri Verdi

Dünya Çapında Değer Yatırım Fonları Haziran Ayında Kazançlarının Bir Kısmını Geri Verdi

Dünya Çapında Değer Yatırım Fonları Haziran Ayında Kazançlarının Bir Kısmını Geri Verdi
5 Temmuz 2024 16:07
22

Bank of America, Haziran ayı için küresel fonların performansındaki değişiklikleri raporladı; değeri düşük hisse senetlerine odaklanan fonlar, referans endekslerine kıyasla medyan %0,88’lik bir düşüş yaşadı. Bu düşük değerli hisse senedi fonlarının sadece %24’ü Haziran ayında referans endekslerinden daha yüksek getiri elde etmeyi başardı.

Bu gerilemeye rağmen Bank of America, düşük değerli hisse senetlerine odaklanan fonların yıl başından bu yana performans avantajını koruduğunu ve %52’sinin referans endekslerinden daha yüksek getiri elde ettiğini kabul etmektedir. Bu başarılı düşük değerli hisse senedi fonlarının yılbaşından bugüne kadarki medyan getirisi %0,27’dir.

Buna karşılık Bank of America, büyümesi beklenen hisse senetlerine odaklanan fonların Haziran ayındaki piyasa değişikliklerini biraz daha iyi sonuçlarla yaşadığını bildiriyor. Bu büyüme odaklı fonların yaklaşık yarısı (%49), medyan getiri farkı -%0,04 olan referans endekslerinden daha yüksek getiri elde etti. Ancak, bu büyüme odaklı fonlar yılbaşından bu yana aynı performansı gösteremedi; sadece %40’ı referans endekslerini geçebildi ve yılbaşından bugüne medyan getiri farkı %-0,84 oldu.

Bank of America’nın raporu ayrıca, kazanç, hisse senedi fiyatı ve medyada yer alan güçlü ve olumlu performansları nedeniyle her bir fon kategorisi tarafından önemli ölçüde ağırlık verilen belirli hisse senetlerini de tanımlamaktadır. Büyüme odaklı fonlar NU, Icon plc, On Holding ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Company gibi hisseleri tercih ederken, düşük değerli hisselere odaklanan fonlar BJ’s Wholesale Club, US Foods Holding Corp, Ameriprise Financial ve Hana Financial Group’a yöneliyor.

Rapor, referans endekslerine kıyasla varlıklarında yüksek derecede fark olan yüksek aktif fonların performansını tartışarak sona eriyor. Bu yüksek aktif fonların yılbaşından bu yana piyasa medyanından %2,72, sadece Haziran ayında ise %0,62 daha az kazandığı belirtiliyor. Öte yandan, referans endekslerini yakından yansıtan fonlar yılbaşından bu yana daha iyi performans göstermiştir.

Bu makale AI’nin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.