Dolar 32,7326
Euro 35,4863
Altın 2.496,58
BİST 10.900,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C

Curiosity Technology’nin SezAI’sine dünyadan yoğun ilgi

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation şirketleri uluslararası pazarlarda ses getiriyor:

Curiosity Technology’nin SezAI’sine dünyadan yoğun ilgi
5 Temmuz 2024 15:40
53

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation şirketleri uluslararası pazarlarda ses getiriyor:

CURIOSITY TECHNOLOGY’NIN SEZAI’SINE DÜNYADAN YOĞUN İLGİ

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da 2 yıldır başarıyla çalışmalarını sürdüren Curiosity Technology, yapay zekaya dayalı teknoloji geliştirmeleri ZekAI ve SezAI adlı ürünleriyle uluslararası arenada müşterilerin ilgisini çekiyor. Şirket, kadınların kişisel asistanı olmaya aday Gloria’yı da yakında tanıtacak.

Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın ise sayılı kuluçka merkezi Cube Incubation’da, sürdürülebilir verimli bir gelecek için ileri teknoloji yenilikçi çözümler sunan Curiosity Technology, uluslararası arenada üst üste başarılı projelere imza atıyor.

2023 yılında bireysel kullanıcılar için geliştirdiği “ZekAI” ürünüyle geniş kitlelere adını duyuran şirket, sektörden aldığı geri bildirimlerle 2024 yılı ocak ayında, kapalı ortamlarda çalışan ve Curiosity’nin özgün yapay zeka modellerini de barındıran SezAI ürününün patent ve telif haklarını alarak piyasaya sürdü.

Teknopark İstanbul’daki çalışmaları hakkında bilgi veren Curiosity Technology Kurucusu Can Göymen, “Yeni nesil bir şirket olarak sürdürülebilirliğe katkısı olan ürünler geliştirmeyi, verimliliği en üst düzeye çıkarmayı misyon edindik. Temel faaliyet alanlarımızı, yapay zeka tabanlı ürün ve hizmetler, büyük veri analitiği, üretken yapay zeka ve mobil çözümler oluşturuyor.

2022 yılında kurduğumuz Curiosity Technology, kısa sürede sektörde önemli bir yer edinmeyi başardı. Kuruluş aşamasında organik olarak büyüyen girişimimiz Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi kabulü sonrasında stabil olarak büyümeye ve mobil çözümleri hızla hayata geçirmeye başladı.

Teknopark İstanbul; Ar-Ge desteği, mentorluk hizmetleri ve B2B görüşme fırsatları ile projelerimizi hayata geçirme konusunda yolumuza ışık tutmaya devam ediyor. Teknopark İstanbul ekosisteminde yer almak, şirketimizin geliştirmelerini daha hızlı hayata geçirmesine ve daha geniş kitlelere tanıtmamızda büyük kolaylıklar sağladı.” dedi.

Savunma sanayii başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen birçok firmasına SezAI kurulumlarını yaptıklarından söz eden Curiosity Technology Kurucusu Can Göymen, “Dikeyde gelişimimiz sürüyor ve şirketlerin yapay zeka dönüşümünü üstleniyoruz. B2B çözümümüz SezAI, ileri yapay zeka teknolojilerini fırsata çevirmek isteyen ve baş döndürücü hızda değişen bu teknolojilere hızlı adaptasyon sağlamak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Hedefimiz global pazarda daha geniş bir yer edinmek ve ürün portföyümüzü genişletmek. Yapay zeka ve sürdürülebilirlik alanında yeni projeler geliştirerek, sektördeki öncü konumumuzu pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca kadınların

vazgeçemeyecekleri kişisel asistanı olmaya aday Gloria adlı ürünümüz, heyecanla tamamlamaya çalıştığımız projelerimiz arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu.

“BAŞARI KAZANAN ŞİRKETLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Cube Incubation’da gelişerek ürünleriyle dünyada ses getiren şirketlerin kendilerini gururlandırdığının ve bu şirketlerin diğer girişimcilere örnek olduklarının altını çizen Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Fatih Özsoy, “Curiosity Technology, 2 yıl gibi çok kısa sürede çalışma alanında önemli başarılara imza atmış, ülkemize katma değer sunan bir şirket olarak geliştirmelerini sürdürüyor. Girişimler için büyüme yolunda hem yeni müşterilere erişme hem de yatırım almanın en kolay adımını kuluçka merkezleri sağlıyor.

Teknopark İstanbul olarak bugün 204’ü kuluçka firması olmak üzere toplam 556 firmaya ev sahipliği yapıyor, şirketlerimizin daha donanımlı olmaları için çeşitli destekler sunuyoruz. Teknopark İstanbul’un kuruluşundaki ana gayenin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha yaşattıkları için Curiosity Technology ekibine teşekkür ederiz. Başarılarının devamını diliyorum.” değerlendirmesini yaptı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.